Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Αντιναζιστικό Συλλαλητήριο Σάββατο 17 Μάρτη


Συγκέντρωση Προπύλαια 2μμ

Συναυλία 4μμ ,Θεατρικά δρώμενα στον Άγιο Παντελεήμονα

Έξω οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής από τις γειτονιές και τα σχολεία

Νόμιμοι οι μετανάστες, άσυλο στους πρόσφυγες

Αντιστεκόμαστε στη φτώχεια, την ανεργία, την υποβάθμιση της ζωής

Χτίζουμε γέφυρες φιλίας, όχι φράχτες μίσους!

Να διώξουμε τη συγκυβέρνηση Τροϊκανών, τραπεζιτών ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΩΝ!

Το τελευταίο διάστημα, με αφετηρία την επιβολή της συγκυβέρνησης μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και φασιστών του ΛΑ.Ο.Σ έχει κλιμακωθεί η ρατσιστική εκστρατεία με αποκορύφωμα το καθημερινό πογκρόμ ομάδας νεοναζί που δρα με την ανοχή και την κάλυψη της ΕΛΑΣ και του ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα στη περιοχή της Πλατείας Αττικής και Αγίου Παντελεήμονα στέλνοντας στο νοσοκομείο δεκάδες μετανάστες.
Έτσι κι αλλιώς ο Καρατζαφέρης έβαλε σαν όρο στη συμμετοχή του στη συγκυβέρνηση την άρση του νόμου για την ιθαγένεια των παιδιών των μεταναστών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα. Οι υπουργοί του ΛΑ.Ο.Σ απαίτησαν την διάλυση των συνδικάτων στη Ζώνη Περάματος ενώ στηρίζουν τους εφοπλιστές στην δρομολόγηση σαπιοκάραβων στα νησιά του Αιγαίου ξυπνώντας τις μνήμες του ναυαγίου του Σάμινα. Ταυτόχρονα, οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής με τις ευλογίες του συγκροτήματος Λαμπράκη επιχειρούν να εμφανιστούν ως δύναμη με προοπτική κοινοβουλευτική οργανώνοντας πογκρόμ και εκστρατεία φόβου στις γειτονιές ενώ βρέθηκαν να τραμπουκίζουν κατά των απεργών χαλυβουργών και της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Τους άνοιξε το δρόμο η ρατσιστική πολιτική των κυβερνήσεων που αναζητούν αποδιοπομπαίους τράγους για να αποπροσανατολίσουν την οργή από τις πολιτικές των Μνημονίων, της Τρόικα και της ΕΕ που σπέρνουν τη φτώχεια, την ανεργία ενώ ξεσπιτώνουν κόσμο. Ο Παπουτσής είχε το θράσος μάλιστα να εγκαινιάσει το χτίσιμο του φράχτη του αίσχους στον Έβρο ενώ οι αστυνομικοί του στις επιχειρήσεις σκούπα χτυπάνε και πλιατσικολογούν σε βάρος των μεταναστών. Την ίδια ώρα καμιά διαδικασία νομιμοποίησης δεν προχωράει, οι υποσχέσεις προς τους 300 απεργούς πείνας δεν τηρούνται, το άσυλο είναι μακρινό όνειρο για τους αιτούντες, η συμφωνία Δουβλίνο 2 καθηλώνει τους πρόσφυγες στην είσοδο σιδερόφραχτων λιμανιών στη Πάτρα και την Ηγουμενίτσα. Στο κέντρο της Αθήνας ο Δήμαρχος Καμίνης συνεργάζεται σε ρατσιστικές και αστυνομικές επιθέσεις κατά των μικροπωλητών, κατά των φοιτητών και του πανεπιστημιακού ασύλου κατά των ελεύθερων αυτοδιαχειριζόμενων χώρων μετά από απαίτηση των φασιστών βουλευτών του ΛΑ.Ο.Σ
Μέσα σ εαυτές τις συνθήκες χρειάζεται η ενωμένη απάντηση του κινήματος που παλεύει για την ανατροπή της συγκυβέρνησης και των αντεργατικών μέτρων στις φασιστικές και ρατσιστικές επιθέσεις, για να σταματήσουν τα πογκρόμ, για να διεκδικήσουμε ίσα δικαιώματα για όλους, νομιμοποίηση των μεταναστών, άσυλο στους πρόσφυγες, απαγόρευση της δράσης των ναζιστικών συμμοριών.
Η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή σε συνεργασία με κινήσεις μεταναστών, συνδικαλιστές, φοιτητές, καλλιτέχνες παίρνει την πρωτοβουλία για την διοργάνωση μιας βδομάδας δράσης με αφορμή τη Παγκόσμια Μέρα κατά του ρατσισμού στις 21 Μάρτη, με συλλαλητήριο στις 17 Μάρτη, συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία προς Άγιο Παντελεήμονα όπου θα γίνει συναυλία, θεατρικά και καλλιτεχνικά δρώμενα.

Αθήνα 27/02/2012, κοινή ανακοίνωση σύσκεψης μεταναστών και προσφύγων

Εμείς οι μετανάστες και οι πρόσφυγες δεν ήρθαμε στην Ελλάδα για τουρισμό, ήρθαμε παρά τη θέληση μας κατατρεγμένοι από τις βόμβες του ΝΑΤΟ, τις εξοντωτικές πολιτικές φτώχειας του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, τις δικτατορίες που στήριξαν κυβερνήσεις της ΕΕ και οι ΗΠΑ.
Αυτή την περίοδο στη Ελλάδα και την Ευρώπη, οι κυβερνήσεις χτυπάνε τα δικαιώματα και τις ελευθερίες όπως στις δικές μας χώρες, με χτύπημα του μεροκάματου, των συλλογικών συμβάσεων, μαζικές απολύσεις, διάλυση του κράτους πρόνοιας, ιδιωτικοποιήσεις ακόμη και στο νερό. Με αυτές τις πολιτικές λιτότητας μας έδιωξαν από τις χώρες μας ενώ κατέλυσαν και την δημοκρατία. Τα ίδια βλέπουμε να προωθούν και εδώ με τη κυβέρνηση Παπαδήμου, να συζητάνε ότι δεν χρειάζεται να γίνονται εκλογές αλλά να διορίζονται Τραπεζίτες, να βάζουν ακόμη και φασίστες σε υπουργεία.
Βρεθήκαμε από την αρχή στο στόχαστρο των κυβερνήσεων που προσπαθούν να μας κάνουν αποδιοπομπαίους τράγους για την χρεοκοπία της πολιτικής και του συστήματος τους που στηρίζεται στην άγρια εκμετάλλευση και το κέρδος. Όμως, στη Χαλυβουργία, στο ΑΛΤΕΡ, στην Ελευθεροτυπία δεν απολύουν οι μετανάστες αλλά τα αφεντικά. Στα νοσοκομεία δεν κόβουν τα φάρμακα, ούτε τα κλείνουν οι μετανάστες αλλά ο Λοβέρδος για να πλουτίσουν οι ιδιώτες και οι εταιρίες. Δεν κλείνουν οι μετανάστες τον Οργανισμό Εργατικής κατοικίας, ούτε δίνουν δάνεια-παγίδα για σπίτια όπως οι Τραπεζίτες που αρπάζουν σπίτια και ο κόσμος κοιμάται στα παγκάκια και τα πάρκα.
Βρεθήκαμε στο κέντρο μιας ρατσιστικής εκστρατείας της κυβέρνησης και του Καμίνη για να εκκαθαρίσει το κέντρο της πόλης από τους μετανάστες. Έτσι βγήκε μπροστά και η Χρυσή Αυγή, χέρι-χέρι με την Αστυνομία σε ρατσιστικές επιθέσεις για να μετατρέψει τον Άγιο Παντελεήμονα σε γκέτο, όπως στη Νότια Αφρική με το απαρτχάιντ, όπως στη Γάζα με τον αποκλεισμό των Παλαιστινίων. Εκατοντάδες έχουν μαχαιρωθεί και τραυματιστεί σε καθημερινές περιπολίες των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής στη περιοχή Πλατείας Αττικής και Αγίου Παντελεήμονα ενώ η Αστυνομία τους καλύπτει. Θέλουμε να σταματήσει αυτή η φασιστική τρομοκρατία που θυμίζει τα εγκλήματα της ναζιστικής κατοχής της Ευρώπης.
Δεν είναι δυνατό οι χιτλερικοί να ξαναπατήσουν πόδι στην Ελλάδα με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής διότι εδώ έγινε το μεγαλύτερο κίνημα αντίστασης στη ναζιστική κατοχή με θύματα εκατοντάδες χιλιάδες. Θέλουμε οι γειτονιές να ενώνονται με γέφυρες φιλίας και όχι να διαχωρίζονται με θρησκευτικό και ρατσιστικό μίσος κατά των μουσουλμάνων η κατά των ανθρώπων με άλλο χρώμα και εθνικότητα.
Αντί για νομιμοποίηση των μεταναστών και άσυλο στους πρόσφυγες έχουμε τον φράχτη του αίσχους στον Έβρο, όπως το τείχος του Ισραήλ που αποκλείει την Γάζα.Eχουμε τις ουρές ντροπής στη Π.Ράλλη, τους θανάτους στη θάλασσα και στα φορτηγά. Αντί για κέντρα υποδοχής προσφύγων έχουμε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Ακόμη και τα παιδιά που γεννήθηκαν εδώ απειλούν να μην τους δίνουν ιθαγένεια! Προωθούν κλείσιμο των διαπολιτισμικών σχολείων.
Αντί για ανθρώπινη μεταχείριση έχουμε το καθημερινό διωγμό των μικροπωλητών που για να αντιπαλέψουν την πείνα και να ζήσουν έξω από τα χέρια της μαφίας προσπαθούν να εξασφαλίσουν ένα μεροκάματο. Στις επιχειρήσεις σκούπα παραβιάζονται οι δημοκρατικές ελευθερίες, καταπατείται η προσωπικότητα των ανθρώπων ενώ η ληστεία προσωπικών ειδών έχει γίνει συνήθεια στην Αστυνομία.
Βρεθήκαμε μαζί με τους εργαζόμενους στις Γενικές απεργίες με τα πανό της Ένωσης Μεταναστών Εργατών. Βρεθήκαμε στο πλευρό της ΠΟΕ-ΟΤΑ σπάζοντας τον απεργοσπαστικό μηχανισμό που έστησαν οι εργολάβοι. Βρεθήκαμε στο πλευρό των χαλυβουργών.
Καλούμε την ΓΣΕΕ, το ΕΚΑ, την ΑΔΕΔΥ, το ΠΑΜΕ, όλα τα σωματεία και τις απεργιακές επιτροπές, τους Δήμους, τα Συμβούλια Ένταξης Μεταναστών, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους μαθητές, τους καλλιτέχνες, τα κόμματα της αριστεράς, τις συνελεύσεις και όλες τις αντιρατσιστικές κινήσεις να δώσουν δυναμικό παρών στην αντιναζιστικό συλλαλητήριο στις 17 Μάρτη με τη συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 2μμ και την συναυλία στη Πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα στις 4μμ.

Επιτροπή Αφγανών Προσφύγων στην Ελλάδα, Επιτροπή Ιρανών Πολιτικών Προσφύγων, Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος η Ενότητα, Επιτροπή μεταναστών κατά της αστυνομικής βίας στην Αχαρνών, Επιτροπή μεταναστών από το Μπαγκλαντές, Μέλη Συμβουλίων Ένταξης Μεταναστών Αθήνας, Ζωγράφου, Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Ελληνικού, Άραβες μετανάστες, Ένωση Μεταναστών Εργατών
Συγκροτήθηκε Οργανωτική επιτροπή:Τζαβέντ Ασλάμ. Τηλ 6955295322

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου