Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Γ. Κορωναίο

Το φόβητρο φούσκα μεταξύ των λαών , το χαντάκι δισεκατομμυρίων των κρατικών προυπολογισμών και η προσπάθεια τακτικού προσηλυτισμού στα εθνικά ιδεώδη , ο στρατός , και η υποχρεωτική για τους άρρενες θητεία βρίσκει κάθε τόσο και συνεπείς αρνητές του. Πρόσφατη η περίπτωση του Ε.Μιχαλόπουλου [Ολική άρνηση στράτευσης - Αφίσα | 1 , 2 ] που καταδικάστηκε σε 4 μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή.Ακόμη η δήλωση ολικής άρνησης στράτευσης του Α.Καραγεωργίου και η συλλογική δήλωση συντρόφων από τα Γιάννενα.



Μια ακόμη περίπτωση, ο αναρχικός Γεράσιμος Κορωναίος έστειλε δημόσια δήλωση ολικής άρνησης στράτευσης στο στρατολογικό γραφείο της Πάτρας τον Οκτώβρη του 2009 όντας ανυπότακτος από το Μάη του ίδιου έτους. Τον Ιανουάριο του 2011 ασκήθηκε μήνυση εναντίον του από τον εισαγγελέα του στρατοδικείου Ιωαννίνων και κλήθηκε δυο φορές να δώσει εξηγήσεις στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του για την ανυποταξία. Δεδομένου ότι δεν είχε να πει κάτι παραπάνω, δεν εμφανίστηκε. Έπειτα από αυτή την εξέλιξη ο εισαγγελέας προχώρησε στην απαγγελία κατηγοριών (ανυποταξία σε περίοδο ειρήνης).

Όπως ο ίδιος δηλώνει:“Από τον Φλεβάρη του 2008 έπρεπε να έχω καταταγεί στο στρατό, πράγμα που ηθελημένα δεν το έκανα περιμένοντας την ώρα που θα συντάξω αυτή τη δήλωση. Δηλώνω ότι δεν επιθυμώ να καταταγώ στον στρατό ούτε να έχω καμία επαφή με αυτήν την δομή του εξουσιαστικού συστήματος, δεν επιθυμώ καμία εναλλακτική θητεία ούτε καν να εμφανιστώ ενώπιον σας για κάποιου είδους απαλλαγή”

Το στρατοδικείο έχει οριστεί για τις 13 Δεκέμβρη στα Γιάννενα. Ο ίδιος ο Γ.Κ. έχει πάρει την απόφαση να παρουσιαστεί στο στρατοδικείο δίνοντας το πολιτικό στίγμα της δίωξης του στηριζόμενος από την αλληλεγγύη των συντρόφων του και όσων καταλαβαίνουν ότι δεν πρόκειται για προσωπική του υπόθεση και επιλέξουν να σταθούν δίπλα του.

Η αλληλεγγύη μας στο Μάκη όπως και σε κάθε άλλο αγωνιστή που διώκεται για την επιλογή του να μην υπηρετήσει είναι δεδομένη και πολύμορφη!

Τρίτη 13/12 , Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Γ.Κορωναίο στο στρατοδικείω Ιωαννίνων , 9.00 πμ

(απέναντι από τη Δημοτική βιβλιοθήκη)

1 σχόλιο:

  1. Αφού λοιπον μιλάτε για ταξική συνείδηση,] κατά τα λεγόμενά σας, ταυτίζεστε με τους "αγώνες" των λαθρομεταναστών, των φασιστών Τούρκων και διάφορων άλλων "αντι-εθνικιστών". Μονο, που εσείς όταν έρθει εκείνη η ώρα δεν προκειται φυσικά να πάρετε μέρος για την διάσωστη της Πατρίδας, αν υπάρχει για εσας. Δεν λέτε τίποτα για τις κλοπές και τους βιασμούς που έκαναν τα φιλαράκια σας της Ψευτο-υπατίας, αφου τελείωσε το θέατρο στην Νομική, ούτε για την τρομοκρατία που γίνεται στην Θράκη απο τους προδότες τούρκους. Οταν έρθει εκείνη η ώρα, θα προδώσετε ακόμα και τους φίλους σας, για να συνταχθείτε με τους "εργάτες" και τις "εργάτριες" και όχι με τους Ελληνες. Αν τοσο μισείτε τους Ελληνες, γιατί δεν πάτε στην Τουρκία ή στον Αραβικό κόσμο να κάνετε Σαρία μαζί τους. Για την Σαρία, ούτε κουβέντα έτσι; Επομένως εσείς εισαστε οι μοντέρνοι ταγματασφαλίτες που θα μας ξεκάνετε μαζί με τους φιλους σας τα λάθρο-ορκ.
    Δεν το φαντάστηκα όταν έτρωγα χωμα στα Ιμια τότε για να με μειώσουν κάτι ανώμαλοι Πάγκαλοι και κάτι ανώμαλοι αριστοφαστιστές σαν και εσας. Αφού λοιπον εξαγοράζεται η ποινή του φιλου σας του Κορωναίου, μου μάλλον δεν έχει εθνική συνείδηση και περισσότερο του αρέσει να περνάει καπνίζοντας φούντα με τους φιλους τους λαθρο, μπορεί να την εξαγοράσει. Τοσα χρήματα σας δίνουνε απο τις διάφορες ΜΚΟ και τον φιλο σας τον Σορος.
    Επειδή όμως, όπως κάθε ζώο έχει αξιοπρέπεια να προφυλάσει τον δικό του ζωτικό χώρο, έτσι και εμείς "τα ζώα, οι Ελληνες" και οχι οι "εθνινιστές και οι φαστίστες, οπως εσείς θέλετε να μας λέτε (γιατί έχετε προβλημα με την σημαία και την πατρίδα), θα προφυλάξουμε τον ζωτικό μας χώρο, που είναι η Πατρίδα μας.
    Και σε σχέση με εσας του απλυτους και τους ρέμπελους άχρηστους προδότες, έχουμε κάνει ειδικές δυνάμες, που σημαίνει..
    θα σας έρθει απο εκεί που δεν θα το περιμένεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή