Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Τσάκισμα φασιστοειδών στο Νέο Ηράκλειο

Πριν 2 ώρες στον ηλεκτρικό σταθμό στο Ηράκλειο

Εντοπίστηκαν 3 φασιστοειδή τα οποία γέμιζαν με αυτοκόλλητα περί Θερμποπυλών τα παρακείμενα παγκάκια-καρτοτηλέφωνα. Παρέα συντρόφων που τους αντιλήφθηκε , τους ακολούθησε και μόλις απομακρύνθηκαν απο την κεντρική πλατεία τους τσάκισε με τον έναν να καταλήγει σε ιδιωτική κλινική της περιοχής ζητώντας βοήθεια και τους 2 να φεύγουν κουτσαίνοντας. Το ότι επιλέχθηκε να μην μείνουν στην άσφλατο ήταν καθαρά θέμα ώρας καθότι κυκλοφορουσε κόσμος και ήταν μέρα-μεσημέρι.





Φασίστες στο Ν. Ηράκλειο; Δεν νομίζω Τάκη
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1388247

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Jungle-Report: ΦΑΚΕΛΟΣ "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ"

Την Χρυσή Αυγή που σήμερα όλοι λίγο-πολύ ξέρουμε, την συνοψίσαμε όσο πιο περιληπτικά γίνεται στο βίντεο που ακολουθεί:



ευχαριστούμε τον Μ.Α. για την αφήγηση



Στο άρθρο αυτό όμως, γίνεται μια εκτενής παρουσίαση παλαιών ντοκουμέντων που αφορούν τη ναζιστική αυτή οργάνωση.
Πρόκειται για μια μεγάλη έρευνα, με ντοκουμέντα που ξεκινούν χρονολογικά από το 1982 και φτάνουν μέχρι το πρόσφατο παρόν.
Τα περισσότερα από αυτά είναι γνωστά μόνο στο παλιό κοινό της Χρυσής Αυγής, δηλαδή στα πολύ λίγα άτομα που είχαν προμηθευτεί τα περιοδικά και τις εφημερίδες της, όταν είχαν εκδοθεί προ τριακονταετίας.
Με λίγα λόγια, πρόκειται για αρχειακό υλικό που δεν έχει βγει στο φως του διαδικτύου και που βοηθάει να κατανοηθεί ποιό ακριβώς είναι το ιδεολογικό και θρησκευτικό υπόβαθρο της οργάνωσης αυτής.

Στα επίμαχα αποσπάσματα των άρθρων που δημοσιεύουμε, για να μην υπάρχουν υπόνοιες ότι αλλοιώνουμε το νόημα, λόγω αποσπασματικής παρουσίασης κ.λπ., από κάτω ακριβώς θα παρατίθεται ένας σύνδεσμος που θα οδηγεί σε ολόκληρο το (σαρωμένο) άρθρο ή σελίδα, ώστε να μπορεί να ελεγχθεί η εγκυρότητα των όσων παρουσιάζουμε.

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Αναβολή πήρε (πάλι) η δίκη των φασιστών

Αναβολή πήρε η σημερινή δίκη των 3 φασιστών για το σκηνικό στον αγ.παντελεήμονα οι κατηγορούμενοι έκαναν λόγο για μη ασφαλής διεξαγωγή της δίκης αλλα και της μετακίνησης τους προς την αίθουσα της δίκης μιάς και σύντροφοι απο νωρίς ήταν εντός και εκτός της αίθουσας αλλα και έξω απο την κεντρική είσοδο των δικαστηρίων Έτσι λοιπόν πήρε αναβολή η δίκη για της 23 μαίου. Επίσης τσακίστηκαν απο συντρόφους 3 μάρτυρες υπεράσπισης της σκορδέλη καθώς βγαίνανε απο άλλη είσοδο των δικαστηρίων έφαγαν κρανιές, παλουκιές αλλα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα εμφανίστηκε διμοιρία οπου κυνήγησε για λίγα μέτρα τους συντροφους

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Σπασμένα τα γραφεία των χρυσών αυγών στην Πάτρα (φωτογραφίες+βίντεο)

Καλλιτεχνική παρέμβαση συντρόφων για τα εγκαίνια των γραφείων των αυγών στην Πάτρα







Πάνω από 150 άτομα λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, έκλεισαν το δρόμο μπροστά από τη φασιστότρυπα και 3 μέρες μετά τα (μη ανακοινωμένα) "εγκαίνια" φρόντισαν να "ανακαινίσουν" με τη δικιά τους πολιτικοαισθητική άποψη το διαμέρισμα της ντροπής των χρυσαύγουλων.

Όλες τις προηγούμενες μέρες οι μπάτσοι φύλαγαν εμφανώς τα γραφεία (με παρουσία όλων των ειδών μπάτσων αλλά συχνά και διμοιρίας πολύ κοντά). Παρόλα αυτά σήμερα αιφνιδιάστηκαν (περίμεναν νύχτα;) και ακόμα κι αν προλάβαινε διμοιρία να πάει για να προστατέψει τα γραφεία των φίλων τους, μπροστά σε τόσο αποφασισμένο κόσμο πρόβλημα θα είχε.

Οι μηχανοκίνητοι μπάτσοι έσκασαν μέσα σε λίγα λεπτά, τα οποία όμως ήταν αρκετά για να είχε ήδη καταστεί ο χώρος μη λειτουργικός ακόμα και για ...χέσιμο. Τα φασισταριά λένε (ώστε να μπορούν να κλαίγονται στους μπάτσους) πως από τις ζημιές που έγιναν θεωρούν ότι οι καταστροφές γίνονταν για μια ώρα! Πώς να καταλάβουν τι σημαίνει συλλογικότητα και αυτοοργάνωση; Πώς να καταλάβουν ότι όταν είναι πολλοί αυτοί που δε γουστάρουν το κράτος, το παρακράτος και κάθε φασιστικό σκουλήκι τα πράγματα γίνονται απλά και γρήγορα;

Οι φωτογραφίες γενικά μιλάνε κι από μόνες τους. Υπήρχε ποσότητα προπαγανδιστικού υλικού ενόψει και των εκλογών προφανώς το οποίο καταστράφηκε. Διάφορα άλλα όπως παλούκια, πανό και έντυπο υλικό δεν ταίριαζαν στο τοπίο της ισοπέδωσης και απομακρύνθηκαν.

Ακολούθησε αντιφασιστική πορεία στο κέντρο της Πάτρας, συνάδουσα με την απόφαση για μια δημόσια πολιτική κίνηση από τον κόσμο της ελευθερίας και όχι μια αντιπαράθεση άκρων όπως θέλουν να το αναπαράγουν τα media. Η περιφρούρηση έκανε ξεκάθαρο στους μπάτσους ότι δεν υπήρχε περίπτωση να ήταν μια ήσυχη μέρα αν έκαναν καμιά μαλακία.

ΥΓ: Φασίστες πίσω στις τρύπες σας λέμε, αλλά δεν παίρνετε τα χαμπάρια σας. Μαζευτείτε πριν αγριέψει περισσότερο ο κόσμος ή σας πετύχει πουθενά μαζεμένους και όχι μόνα τους τα (πολύ θα θέλατε να μπορούσατε να έχετε και στην Πάτρα δημόσια) γραφεία. Περαστικά σας!

ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ
ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Πορεία μνήμης για το Λάμπρο Φούντα, 10/3


ΠΟΡΕΙΑ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ
2 χρόνια από την δολοφονία του αναρχικού συντρόφου Λάμπρου Φούντα μέλους του Επαναστατικού Αγώνα που έπεσε μαχόμενος σε προπαρασκευαστική ενέργεια της οργάνωσης.
Χρέος μας απέναντι στην μνήμη του συντρόφου Λ.Φούντα είναι να συνεχίσουμε τον ανατρεπτικό του αγώνα ενάντια στην χούντα της τρόικας και τον σύγχρονο ολοκληρωτισμό, ενάντια στο κεφάλαιο και το κράτος, για την ανατροπή του καθεστώτος και την κοινωνική επανάσταση.
Αλληλεγγύη στα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα και σε όσους διώκονται για την ίδια υπόθεση.
Αναρχικοί-Αναρχικές

Αντιναζιστικό Συλλαλητήριο Σάββατο 17 Μάρτη


Συγκέντρωση Προπύλαια 2μμ

Συναυλία 4μμ ,Θεατρικά δρώμενα στον Άγιο Παντελεήμονα

Έξω οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής από τις γειτονιές και τα σχολεία

Νόμιμοι οι μετανάστες, άσυλο στους πρόσφυγες

Αντιστεκόμαστε στη φτώχεια, την ανεργία, την υποβάθμιση της ζωής

Χτίζουμε γέφυρες φιλίας, όχι φράχτες μίσους!

Να διώξουμε τη συγκυβέρνηση Τροϊκανών, τραπεζιτών ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΩΝ!

Το τελευταίο διάστημα, με αφετηρία την επιβολή της συγκυβέρνησης μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και φασιστών του ΛΑ.Ο.Σ έχει κλιμακωθεί η ρατσιστική εκστρατεία με αποκορύφωμα το καθημερινό πογκρόμ ομάδας νεοναζί που δρα με την ανοχή και την κάλυψη της ΕΛΑΣ και του ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα στη περιοχή της Πλατείας Αττικής και Αγίου Παντελεήμονα στέλνοντας στο νοσοκομείο δεκάδες μετανάστες.
Έτσι κι αλλιώς ο Καρατζαφέρης έβαλε σαν όρο στη συμμετοχή του στη συγκυβέρνηση την άρση του νόμου για την ιθαγένεια των παιδιών των μεταναστών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα. Οι υπουργοί του ΛΑ.Ο.Σ απαίτησαν την διάλυση των συνδικάτων στη Ζώνη Περάματος ενώ στηρίζουν τους εφοπλιστές στην δρομολόγηση σαπιοκάραβων στα νησιά του Αιγαίου ξυπνώντας τις μνήμες του ναυαγίου του Σάμινα. Ταυτόχρονα, οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής με τις ευλογίες του συγκροτήματος Λαμπράκη επιχειρούν να εμφανιστούν ως δύναμη με προοπτική κοινοβουλευτική οργανώνοντας πογκρόμ και εκστρατεία φόβου στις γειτονιές ενώ βρέθηκαν να τραμπουκίζουν κατά των απεργών χαλυβουργών και της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Τους άνοιξε το δρόμο η ρατσιστική πολιτική των κυβερνήσεων που αναζητούν αποδιοπομπαίους τράγους για να αποπροσανατολίσουν την οργή από τις πολιτικές των Μνημονίων, της Τρόικα και της ΕΕ που σπέρνουν τη φτώχεια, την ανεργία ενώ ξεσπιτώνουν κόσμο. Ο Παπουτσής είχε το θράσος μάλιστα να εγκαινιάσει το χτίσιμο του φράχτη του αίσχους στον Έβρο ενώ οι αστυνομικοί του στις επιχειρήσεις σκούπα χτυπάνε και πλιατσικολογούν σε βάρος των μεταναστών. Την ίδια ώρα καμιά διαδικασία νομιμοποίησης δεν προχωράει, οι υποσχέσεις προς τους 300 απεργούς πείνας δεν τηρούνται, το άσυλο είναι μακρινό όνειρο για τους αιτούντες, η συμφωνία Δουβλίνο 2 καθηλώνει τους πρόσφυγες στην είσοδο σιδερόφραχτων λιμανιών στη Πάτρα και την Ηγουμενίτσα. Στο κέντρο της Αθήνας ο Δήμαρχος Καμίνης συνεργάζεται σε ρατσιστικές και αστυνομικές επιθέσεις κατά των μικροπωλητών, κατά των φοιτητών και του πανεπιστημιακού ασύλου κατά των ελεύθερων αυτοδιαχειριζόμενων χώρων μετά από απαίτηση των φασιστών βουλευτών του ΛΑ.Ο.Σ

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

και "μαύροι κρίνοι" στη Χαλυβουργία

του φ@σιστοφάγου από το Indymedia

Μετά τους χρυσαύγουλους επισκέφθηκαν και οι "μαύροι κρίνοι" τη χαλυβουργία!

Για όσους μίλησαν περί "λάθους" και "μη αντίληψης" της επίσκεψης των παρακρατικών του Μιχαλολιάκου στη χαλυβουργία, την κυριακή που μας πέρασε 4/3 επισκέφθηκε ομάδα "αυτόνομων" του "μαύρου κρίνου" τους απεργούς και συζήτησαν μαζί τους σε "φιλικό κλίμα" σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των φασιστών.

Σίγουρα η περίπτωση των μιχαλολιάκων ήταν πιό εξωφρενική δεδομένου ότι είναι λίγο ως πολύ γνωστός ο ρόλος τους στην κοινωνία ενώ των μαυροκρινιωτών λιγότερο. Η επίσκεψή τους όμως μετά την επίσκεψη των μιχαλολιάκων κι ενώ έχει δωθεί τόση έκταση δείχνει ότι η αποδοχή των φασιστοειδών από -έστω μέρος- των απεργών δεν ήταν ούτε "λάθος" ούτε "φασιστική προβοκάτσια". Είναι συνειδητή επιλογή που μας δείχνει την κατάντια των αγώνων που βιαστήκαμε κάποιοι να χαρακτηρίσουμε "ταξικούς".

Ψιλη κουβεντούλα των "αγωνιστών" με ρατσιστές που βάζουν στο ίδιο τσουβάλι αφεντικά και μετανάστες. Αυτά είναι τα τέρατα που γεννά ο "ταξικός συνδικαλισμός" της πρωτοπορίας του ΠΑΜΕ, χωρίς να ρίχνω την ευθύνη στο ίδιο το ΠΑΜΕ αλλά σε όσους έχουν υποκαταστήσει στις συνειδήσεις τους την ταξική συνείδηση με την κομματική πειθαρχία. Είναι πολύ εύκολο γι αυτούς να απαρνηθούν κάθε ταξική αναφορά αποδεχόμενοι θεωρήσεις κοινωνικού κανιβαλισμού όπως ο ρατσισμός.

Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Τα παιδιά δεν ξεχνούν


Το κείμενο "Ευτυχώς τα παιδιά δεν ξεχνούν" γράφτηκε από τον mind the gap και πρωτοδημοσιεύτηκε στο blog Παραλληλογράφος (parallhlografos.wordpress.com), τις ημέρες μνήμης για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, το Δεκέμβρη του 2011.

Η δραματοποίηση έγινε από τον risinggalaxy (risinggalaxy.wordpress.com) για το 5ο επεισόδιο της εκπομπής "Η μεγάλη παρέλαση των ζόμπιλακ" η οποία μεταδίδεται από το ιντερνετικό ραδιόφωνο του radiobubble.gr

Τις θερμές μου ευχαριστίες σε όλους τους αγνώστους συντρόφους και συντρόφισσες που πρωταγωνιστούν στα βίντεο που χρησιμοποιήθηκαν και που αντιστέκονται στο δρόμο ενάντια στο Κράτος και τον καπιταλισμό.

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Σχετικά με το τσάκισμα των φασιστών στην Καλλιθέα

Να κάνουμε τις γειτονιές άβατα για τους φασίστες.

Στην πλατεία Κύπρου της Καλλιθέας μια παρέα φασιστών έκανε καθημερινά την εμφάνισή της γράφοντας συνθήματα, κάνοντας επιθέσεις σε μετανάστες και διαδηλωτές. Ξυρισμένα κεφάλια, μπότες, σβάστικες, τατουάζ με ναζιστικά σύμβολα... ένας περιφερόμενος θίασος από θρασύδειλους νοσταλγούς του Χίτλερ.

Στις 24/02 κάναμε την εμφάνισή μας στην Καλλιθέα διαπιστώνοντας πως η παρέα των 6,7 σκουπιδιών διευρύνθηκε από σκουπίδια άλλων περιοχών (πλ. Αττικής, πλ. Αγ. Παντελεήμονα). Στην πλατεία Κύπρου το βράδυ της Παρασκευής μετρήσαμε 15-20 φασιστοειδή να βρίσκονται συγκεντρωμένοι σε μια πλευρά της πλατείας. Πράξαμε το αυτονόητο. Μια ισάριθμη ομάδα συντρόφων και συντροφισσών τους εφνιδίασε, τσακίζοντας πολλούς από αυτούς, ενώ οι υπόλοιποι ομοιδεάτες τους τράπηκαν σε άτακτη φυγή σαν σύγχρονοι ριψάσπιδες, εγκαταλείποντας αιμόφυρτους, ακόμη και στο έδαφος, αρκετούς από τους δικούς τους.

Η αντιφασιστική δράση είναι αναπόσπαστο κομμάτι του αγώνα για μια κοινωνία ισότητας και αλληλεγγύης. Για μια κοινωνία που δεν θα χωράνε οι ρατσιστικές και σεξιστικές διακρίσεις. Μέχρι τώτε είναι καθήκον όσων αγωνίζονται να μην παραχωρούν κανένα εδαφικό εκατοστό, σε καμία γειτονιά, στους συνεργούς του καθεστώτος. Και όσοι ''καθαρόαιμοι'' επιχειρούν ''εκκαθαριστικές επιχειρήσεις'' στις πλατείες και στους δρόμους, οφείλουν να γνωρίζουν ότι αντιφασιστικές περιπολίες καραδωκούν σε κάθε στενό αυτής της πόλης... Θα περάσουμε από πάνω τους.

Φασίστες δεν σας περιμένουμε... Σας ψάχνουμε.



*Αυτή η δράση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του σύντροφου Νικίτα Καλίν που δολοφονήθηκε στη Ρωσία στις 9 Φλεβάρη από ομάδα φασιστών.