Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

ΔΙΚΗ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 30/1

ΕΙΤΟΝΙΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΟΧΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΥ ΜΙΣΟΥΣ


Αντιφασιστική Συγκέντρωση, Δευτέρα 30/1

9 π.μ. στο ΕΦΕΤΕΙΟ (Αλεξάνδρας και Λουκάρεως)

Η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία “ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ”, καλεί σε αντιφασιστική συγκέντρωση που θα γίνει τη Δευτέρα 30/1 στις 9 π.μ. στο 3μελές Εφετείο (Αλεξάνδρας και Λουκάρεως) με κατηγορούμενους πάνω από 30 μέλη της νεοναζιστικής συμμορίας των “Αυτόνομων Εθνικιστών”. Είναι κάποιοι από τους συνολικά 44 που είχαν συλληφθεί στις 23 Γενάρη 2010, αρκετή ώρα αφού είχαν επιτεθεί σε αντιρατσιστική-αντιφασιστική συγκέντρωση τοπικών φορέων των Αμπελοκήπων και είχαν απωθηθεί από τους συγκεντρωμένους. Μεταξύ των κατηγορουμένων ο Δημήτρης Παπαγεωργίου, αγαπημένο παιδί του Καρατζαφέρη, ο μόνος από όλους τους επιτιθέμενους που κρίθηκε προφυλακιστέος καθώς είχε καταδικαστεί πριν κάποια χρόνια για αντίστοιχη επίθεση σε μέλη αριστερών οργανώσεων ενώ στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές ήταν υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του ΛΑΟΣ.

Καβάλα: Μικροφωνική για εργατικά ατυχήματα & αντιφασισμό

Μικροφωνική, με μοίρασμα κειμένων, πραγματοποιήθηκε στον Δημοτικό Κήπο, σήμερα Σάββατο 28/1, από τις 12 έως τις 2 περίπου. Κρεμάστηκε πανό που έγραφε:

"ΊΜΙΑ 96, 3 ΝΕΚΡΟΙ

ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ 100 ΝΕΚΡΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ"



Κείμενο από Αυτόνομο Στέκι:

Χωρίς αμφιβολία η περίοδος που διανύουμε, ιδιαίτερα από το 2010 και μετά, χαρακτηρίζεται από σαρωτικές αλλαγές, σίγουρα καθόλου ευχάριστες… Η μεσαία τάξη, που αποτελούσε την ραχοκοκαλιά της ελληνικής κοινωνίας, αλλά μαζί της και τα χαμηλότερα στρώματα δέχονται μία άνευ προηγουμένου επίθεση. Η διαδικασία φτωχοποίησης που μας επιβάλλεται δεν περιορίζεται μόνο σε μειώσεις μισθών – συντάξεων, αλλά συνοδεύεται και από μία γενικότερη υποβάθμιση του βιοτικού μας επιπέδου (υγεία, παιδεία, ασφάλιση κ.α.). Τώρα που το πάλαι ποτέ «αμέρικαν ντριμ»(αμερικανικό όνειρο) του καταναλωτικού παράδεισου έχει καταρρεύσει και βιώνουμε για τα καλά στο πετσί μας ότι όλες οι κοινωνίες, ουσιαστικά και παντού, είναι χωρισμένες σε μία υπερ-εθνική ελίτ που συσσωρεύει πλούτο και σε όλους εμάς τους υπόλοιπους, που θα γίνουμε οι σύγχρονοι είλωτες, μπορούμε να μιλήσουμε για την ανάγκη απόκτησης ταξικής συνείδησης.

Απαλλάχθηκε ο εύελπις!


Συνέβη και αυτό, επί ημερών Αβραμόπουλου στο Ελληνικό Πεντάγωνο. Το πειθαρχικό συμβούλιο της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων με ψήφους 3 έναντι 2 αποφάσισε σήμερα το απόγευμα να μη διαγράψει τον τεταρτοετή εύελπι Χρήστο Φαραντάτο που ανήμερα το Πολυτεχνείο, σύμφωνα με την ένορκη διοικητική εξέταση, είχε μιλήσει απαξιωτικά για την εξέργεση του Πολυτεχνείου και είχε επιβάλλει σε ομάδα πρωτοετών σπουδαστών να τραγουδήσουν ύμνο υπέρ της 21ης Απριλίου.

Για την πράξη του αυτή, που αποκάλυψε ένορκη διοικητική εξέταση, του αφαιρέθη η θέση του αρχηγού της Σχολής και του επιβλήθη 40 μέρες φυλάκιση και 20 μέρες φυλάκιση σε μερικούς ακόμη τεταρτοετής ευέλπιδες. Κατά της απαλλακτικής απόφασης, μπορεί να ασκηθεί έφεση από τη Διοίκηση της Σχολής ή το Γενικό Επιτελείο και να παραπεμφθεί σε δεύτερο πειθαρχικό.

Mετά τα Χρυσά αυγά, τρολλαρίστηκε και ο "Στόκος"

Kαι όπως παραδέχονται και οι ίδιοι οι Στόκοι, την πάτησε ΚΑΙ το defencenet.

Δείτε και μόνοι σας.

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Χρυσά Αυγά Successfully Trolled (once again)

Πώς να τρολλάρεις τα Χρυσά Αυγά

1) Γράψε ότι πέθανε ο Παναγιώταρος
2) Ανάρτησέ το στο Ζούγκλα μια μέρα πριν τα Ίμια (σε αυτή την περίπτωση ήταν τυχαία η ημερομηνία)
3) Στείλτο με email και σε κανα-δυο άλλα blogs
Καιι όλα τα άλλα ακολουθούν από μόνα τους.


Τα αυγά μας χάρισαν για άλλη μια φορά ατέλειωτο γέλιο.

Το αρχικό τρολλοδημοσίευμα, εδώ
Και η ξεφτίλα των χρυσών αυγών, εδώ

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Το τελευταίο καταφύγιο του κάθε απατεώνα είναι ο "πατριωτισμός"


Από αριστερά:
1) Κυριάκος Βελόπουλος: Βουλευτής Λά.Ο.Σ. - Υποψήφιος Περιφερειάρχης Μακεδονίας με τον συνδυασμό "ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ, ΚΑΘΑΡΕΣ ΙΔΕΕΣ, ΚΑΘΑΡΕΣ ΛΥΣΕΙΣ"

Ούτε στο ρέθυμνο, ούτε πουθενά! Αντιφασιστική Δράση!

Ρέθυμνο (23/01/11)

Σήμερα το πρωί, φασίστες της οέρ και οπαδοί συγκεκριμένης ομάδας, πέρασαν απο κάποια σχολεία της πόλης με σκοπό να τρομοκρατήσουν τους μαθητές μέσα απο το βάψιμο φασιστικών συμβόλων(στόχοι, σβάστιγκες!) και συνθημάτων...

Η απάντηση δεν άργησε πολύ, στα επόμενα διαλλείματα, οι μαλακίες τους ήταν ήδη παρελθόν...

Σχολεία καθαρά απο φασίστες!

Ποτέ ξανά, κανένας φοβισμένος!

Αντιφασιστική Δράση!

απο το ιντυ

Αθήνα 2012 : μαρτυρία



Πέρναγα με αμάξι πηγαίνοντας Kύπρου Πατησίων….
Στην αρχή ήταν κλειστός ο δρόμος και τα αμάξια κατευθύνονταν από τον πάνω δρόμο και είχε δημιουργηθεί κυκλοφοριακό χάος.Όταν άνοιξε η πατησίων είδα διμοιρίες ΜΑΤ και ασφαλιτομάνι μαζί τους. Μετά είδα μια εικόνα που θα με στοιχειώσει.Τους μαύρους πίσω από τα κάγκελα και όλες τις πραμάτειες τους παρατημένες. Κακώς δεν τράβηξα φωτογραφία γιατί θα γινόταν αμέσως διεθνή. …
Για ποιο λόγο να κυνηγιούνται έτσι; Το μικροεμποριο τους αποτρέπει από το να γίνουν κλέφτες και τους επιτρέπει να βγάζουν ένα μικρό μεροκάματο ως άνθρωποι. Από πότε αυτό έγινε έγκλημα στην χώρα; …

Κλέβουμε τη «δόξα» των αλλοδαπών

Το αστυνομικό δελτίο των τελευταίων ημερών έχει γίνει σαν τα μεσημεριανά. Κάθεσαι μπροστά στην τηλεόραση και βλέπεις να παρελαύνουν από την οθόνη σου όλα τα μεγάλα ονόματα. Ειδικά εκείνα που βγαίνουν από Θεσσαλονίκη μεριά, είναι πραγματικά εντυπωσιακά και σε καθηλώνουν. Εκεί που ακούς για τον πρώην δήμαρχο ότι ο εισαγγελέας ζητάει την προφυλάκισή του και ο «φτερωτός ιατρός» κινδυνεύει να κάνει παρέα στον ηγούμενο Εφραίμ, στο καπάκι σου έρχεται η άλλη είδηση να σε αποτελειώσει. Πενήντα τρία άτομα συνελήφθησαν κατηγορούμενοι οι συλληφθέντες ως μέλη τεσσάρων εγκληματικών οργανώσεων.

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Για την αποδόμηση της νεοελληνικής εθνικής ταυτότητας

Πριν ξεκινήσουμε να αποδομούμε την ελληνική εθνική συνείδηση, χρειάζεται ένας ορισμός του έθνους και της λειτουργίας του. Ο παραδοσιακός ορισμός, που εμφανίζεται πρώιμα στον Ηρόδοτο και φτάνει μέχρι σήμερα παραλλαγμένος, είναι αυτός που ορίζει ως έθνος ένα σύνολο ατόμων με κοινή καταγωγή, γλώσσα, θρησκεία, ιστορία, ήθη κι έθιμα και διάφορα άλλα χαρακτηριστικά (εξαρτάται στο ποιος το ορίζει και σε τι στοχεύει ώστε να προσθέσει/παραλείψει επιμέρους στοιχεία). Πάνω σε αυτόν τον ορισμό βασίζουν κατά κύριο λόγο οι εθνικιστές τις ρητορείες τους, προσθέτοντας λίγο συνωμοσιολογία και μια πρέζα μεταφυσικής. Μία διαφορετική προσέγγιση επιχειρήθηκε από την γαλλική φιλελεύθερη φιλοσοφία, σύμφωνα με την οποία έθνος είναι το σύνολο των πολιτών ενός κράτους, ρίχνοντας το βάρος στην υπηκοότητα και τα αστικά δικαιώματα.
Οι δύο ορισμοί είναι διάτρητοι για διαφορετικούς λόγους έκαστος. Ξεκινώντας από τον φιλελεύθερο, μπορούμε να πούμε ότι είναι ελλιπής όσο αφορά την ερμηνεία του εθνικού φαινομένου, ή πιο σωστά του φαινομένου της πολιτιστικής πολυμορφίας και διαφορετικότητας. Επίσης, θέτει στο επίκεντρο των αξιών το αστικό έθνος- κράτος, την υπεράσπιση του έναντι των άλλων κρατών, και την τήρηση των νόμων του. Η παραδοσιακή αντίληψη για το έθνος επανήλθε ως αντίδραση στην φιλελεύθερη στα μέσα του 19ου αιώνα χοντρικά, μέσα από τον γερμανικό ρομαντισμό ο οποίος τροφοδότησε ιδεολογικά τον ναζισμό. Δεν παύει όμως να είναι εξίσου παραπλανητική και προϊόν της φαντασίας. Κι αυτό διότι αδυνατεί να καταγράψει ποιά είναι όλα τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που χτίζουν την εθνική συνείδηση. Η κοινή καταγωγή αίματος σαν ιδέα στεγάζεται σε ημιμαθείς και προγονόπληκτους εγκεφάλους, διότι κάθε γωνιά της γης (με εξαίρεση ίσως μόνο τις απομονωμένες φυλές πρωτόγονων) είναι μια πανσπερμία λαών, που αναμιγνύονται είτε ελεύθερα, είτε μέσα από σειρά πολέμων, κατακτήσεων, βιασμών κλπ. Όσο η ιδέα αυτή χάνει έδαφος το βάρος πέφτει στα πολιτιστικά χαρακτηριστικά, τα οποία όμως «μπασταρδεύονται» και μπολιάζονται με μεγαλύτερη ευκολία απ’ ότι αναπαράγονται οι άνθρωποι. Αν η θρησκεία είναι στοιχείο εθνικής ομοιογένειας δεν εξηγείται πως υπάρχουν έθνη με περισσότερα από ένα θρησκεύματα χωρίς να παύουν να αισθάνονται έθνος, κι από την άλλη δεν εξηγεί γιατί π.χ. οι Έλληνες δεν ανήκουν στο ίδιο έθνος με τους ομόδοξους Ρώσους. Αναλόγως ισχύει για όλα αυτά τα στοιχεία, και για παράδειγμα η γλώσσα δεν ενώνει εθνικά τους Άγγλους με τους Νεοζηλανδούς, ούτε χωρίζει τους τρίγλωσσους Ελβετούς.

Τα super-market είναι ανθέλληνες!

«Δουλειά δεν είχε ο διάολος...» όπως λέει και η γνωστή παροιμία. Κάποιοι υπερευαίσθητοι πατριώτες θίχτηκαν από μια διαφήμιση που έβγαλε η αλυσίδα ΑΒ Βασιλόπουλος σχετικά με ελληνικά προϊόντα, επειδή στο πλάνο του χάρτη της Ελλάδας δε φαίνεται καλά η Θράκη και το μισό Αιγαίο, καθώς και επειδή το χέρι της κοπέλας που κρατάει τον χάρτη... καλύπτει την Κρήτη! Τύφλα να 'χει ο Λιακόπουλος!

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Σαν σήμερα υιοθετείται η «Τελική Λύση» που οδηγεί στο «Ολοκαύτωμα»

«Τελική Λύση». Πρόκειται για το κωδικό όνομα του σχεδίου των Ναζιστών βάση του οποίου προχώρησαν στη συστηματική δολοφονία των Εβραίων στη Γερμανία και τις υπό κατάκτηση περιοχές. Αποτέλεσμα της υιοθέτησης της «Τελικής λύσης» δεν ήταν άλλο από το Ολοκαύτωμα. Ο τραγικός απολογισμός για την Εβραϊκή Κοινότητα της Ευρώπης ήταν περίπου έξι εκατομμύρια νεκροί άνδρες, γυναίκες και παιδιά.

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: Σύλληψη 16χρονου για απαγωγή 14χρονης

Μετά την σύλληψη 22χρονης για αποπλάνηση 15χρονου, ακόμη μια επιχείρηση της αστυνομίας έρχεται να δώσει γροθιά στην εγκληματικότητα.

Η ηρωική αυτή σύλληψη της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, σε συνδυασμό με την σύλληψη της 22χρονης δασκάλας, μας δείχει πως τελικά ένας 15-16χρονος είναι αρκετά μεγάλος για να πραγματοποιήσει μια απαγωγή, αλλά αρκετά μικρός για να συνουσιασθεί.

Διαβάστε το δελτίο τύπου της ΕΛ.ΑΣ. για την «Μεθοδευμένη επιχείρηση» μαζί με μερικούς σχολιασμούς :

Καταγγελία ΚΕΕΡΦΑ: "Αστυνομικοί εισβάλλουν σε σπίτια, κακοποιούν και ληστεύουν μετανάστες"

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ κ.Χ. ΠΑΠΟΥΤΣΗ: Γνωρίζετε κάτι με κύκλωμα αστυνομικών που κλέβει μετανάστες μπαίνοντας στα σπίτια τους!

"Κύκλωμα αστυνομικών και άλλων «κατοίκων» πλουτίζει συστηματικά τους τελευταίους έξι μήνες στη περιοχή της Αχαρνών και στους
πέριξ δρόμους μπαίνοντας σε σπίτια και αρπάζοντας ότι προλάβει.

Στέλεχος του ΛΑΟΣ, φέρεται ως επικεφαλής της μαφίας των τοκογλύφων


Πρωταγωνιστικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση της Θεσσαλονίκης, που εξάρθρωσε την Τρίτη, η αστυνομία φέρεται να έχει ο Μάρκος Καραμπέρης, ο οποίος και συνελήφθη. Πρόκειται για στέλεχος του ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη, ο οποίος ήταν υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας στον συνδυασμό του Κυριάκου Βελόπουλου, στις περιφερειακές εκλογές του 2010 και πασίγνωστος για τη δράση του στη Β. Ελλάδα και ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων στη Θεσσαλονίκη.

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Καθαρά πεζοδρόμια ποτισμένα με αίμα

Το παρακάτω κείμενο γράφτηκε από τη Συνέλευση Αλληλέγγυων Φοιτητών/τριων ΑΣΟΕΕ και αφορά τις καθημερινές σχεδόν επιθέσεις γύρω από το πανεπιστήμιο από ασφαλίτες και άλλες δυνάμεις της αστυνομίας.

Επόμενη συνελευση: Τετάρτη 18/1 στις 4μμ στο Αμφ. Αντωνιάδου




Καθαρά πεζοδρόμια ποτισμένα με αίμα

Οι φασίστες είναι σαν τα φίδια, δαγκώνουν μόνο τους ξυπόλυτους

Σήμερα το πρωί ομάδα φασιστών εμφανίστηκε στην περιοχή μας με τον γνωστό αιφνιδιαστικό και ακάλεστο τρόπο, με τον οποίο συνηθίζει να το κάνει στις δυτικές γειτονιές. Πάρκαραν τα οχήματά τους γύρω στις 12 στην πλατεία “29 Σεπτέμβρη 1944″ (εκεί δηλαδή που υπάρχει το μνημείο για τους 100 εκτελεσμένους αιγαλιώτες από τους ναζί την συγκεκριμένη ημερομηνία) -και όλως τυχαίως πίσω από το Β’ ΑΤ Αιγάλεω επί της Ιεράς Οδού και Κηφισού- και με βήμα ταχύ περιφέρθηκαν στον άξονα Ιεράς Οδού μέχρι την Θηβών και μέσω οδού Σμύρνης πίσω στα οχήματα. Δύο ηλικιωμένοι και δύο γυναίκες μοίραζαν την εφημερίδα τους και όλοι οι άλλοι (περίπου 30 άτομα) έκαναν την γνωστή τους τραγελαφική παρέλαση. Παρόντες ήταν και δύο ηγετικά στελέχη, γεγονός που προσδίδει ιδιαίτερο στρατηγικό ενδιαφέρον των ασπόνδυλων για την περιοχή μας. Να σημειώσουμε επιπλέον την διακριτική συνοδεία της αστυνομίας η οποία συνεπλήρωνε τον συμβολισμό αυτής της απεχθούς κουστωδίας.

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

ΟΙ ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΠΡΟΑΣΤΕΙΑ

Έχθες ο περηφερόμενος θίασος της χρυσής αυγής επέλεξε για να κάνει μοίρασμα στην περιοχή του Αιγάλαιω. Όπως καθε εβδομάδα μια που δεν είναι πολλά άτομα επιλέγουν μια περιοχή για μοίρασμα στα γρήγορα και στα μουλωχτά και με διακριτική την παρουσία των μπάτσων να τους προστατεύει απο ενδεχόμενη επίθεση. . Όπως γράφουν σε "επιστολή" (απο αυτές που γράφει η κόρη του Μιχαλολιάκου) που τους ήρθε "Κατ’ αρχήν σας γράφω για να ευχαριστήσω τα παιδιά που ήρθαν χθες στο Αιγάλεω και έδειξαν πως η Χρυσή Αυγή δίνει το παρόν και στην περιοχή μας." και λίγο παρακάτω "Οι Χρυσαυγίτες διένυσαν πολλά χιλιόμετρα και έδωσαν δυναμικό παρόν στην περιοχή για περισσότερες από δύο ώρες. Αυτό ως απάντηση σε κάποια ρεμάλια, δήθεν αντιεξουσιαστές, που φάνηκαν τελευταία και στο Αιγάλεω, ερχόμενοι από άλλες, άσχετες περιοχές.". Με λίγα λόγια φάσκουν και αντιφάσκουν στα ίδια τους τα κειμενα μιας και αναφέρουν ότι οι χρυσαυγίτες ήρθαν στο Αιγάλαιω (προφανώς για να πας στο Αιγάλαιω δεν είσαι απο εκεί, ούτε έχεις σταθερή παρουσία εκεί) και απο την άλλη κατηγορούν τους αναρχικούς για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Προφανώς και με αυτόν τον τρόπο φαίνεται ξεκάθαρα ότι και αυτή η επιστολή ειναι φτιαχτή και ότι το άτομο που την έγραψε δεν έχει καμία σχέση με το Αιγάλαιω καθότι αν είχε θα ήξερε ότι στο Αιγάλαιω υπάρχει σταθερη παρουσία αντιεξουσιαστών μέσω της πρωτοβουλίας αναρχικών Αιγάλαιω και της κατάληψης σινιάλο . Το πιο αστείο είναι αυτο που γράφεται παρακάτω "Φαίνεται πως πλέον έχουν μάθει πολύ καλά το μάθημά τους και έχουν ξεχάσει τις δυτικές συνοικίες (Περιστέρι, Νίκαια, Αιγάλεω και πάει λέγοντας). Εδώ μόνο Χρυσή Αυγή!", με λίγα λόγια οι πουθενάδες της χρυσής αυγής θεωρούν σοβαρή παρέμβαση το σουλάτσο στα γρήγορα και στα μουλουχτά σε μια περιοχή και μάλιστα θεωρούν και ότι η περιοχή αυτή τους "ανήκει". Να τους θυμίσουμε βέβαια ότι στις πιο πολλές περιοχές της Αθήνας και φυσικά των δυτικών προαστείων υπάρχει σταθερή παρουσία αντιεξουσιαστών μέσω καταλήψεων, συνευλεύσεων, στεκιών, ομάδων κτλ και ότι αυτοί το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι γρήγορα περάσματα και αυτα με την προστασία πάντα των μπάτσων.

Αντιφασιστική συγκέντρωση θεσσαλονίκη

Αντιφασιστική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε ενάντια στο κάλεσμα της χρυσής αυγής στο άγαλμα του Βενιζέλου. Πάνω απο 200 αντιφασίστες συγκεντρώθηκαν και απέτρεψαν απο το να γίνει συγκέντρωση των φασιστών στο κέντρο της πόλης. Εν τέλη ο θίασος(γυρω στα 100 άτομα όπως φαίνεται και σε φωτογραφίες) των παρακρατικών μαζεύτηκε στο σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης. Ακολουθεί το κείμενο που μοιράστηκε:

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ

Με ανακοίνωση του το φασιστικό μόρφωμα της ‘’Χρυσής Αυγής’’, επιτίθεται με σφοδρότητα στον αγώνα των εργαζομένων στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ. Μιλούν κινδυνολογικά, για ‘’νέα PIRELLI’’, επισείοντας τον κίνδυνο να κλείσει το εργοστάσιο. Είναι καλά γνωστό, πως οι ακροδεξιοί και πολύ περισσότερο οι φασίστες είναι ενάντια στις εργατικές απεργίες και στα συνδικάτα, πράγμα που αποδεικνύει και την ψεύτικη φύση του ενδιαφέροντός τους για τους ‘’έλληνες εργάτες’’. Δεν είναι και τόσο συνηθισμένο ωστόσο να αναγκάζεται η οργάνωση αυτή να πάρει δημόσια ειδική θέση για μια απεργία.
Δεν είμαστε όμως και σε συνηθισμένη περίοδο. Όταν στις 11/11/11 στην κυβέρνηση του δοτού πρωθυπουργού Παπαδήμου,σύρθηκαν εξευτελιζόμενοι ο Σαμαράς και ο Καρατζαφέρης, ενώ υπήρχε ήδη δηλωμένη μνημονιακή κοινοβουλευτική ΠΑΣΟΚική πλειοψηφία, πολλοί είχαν εκπλαγεί. Μα γιατί τους επιστρατεύουν άρον-άρον εκθέτοντας τους; Δεν ήταν μόνο ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορούσε μόνο του να γονατίσει την αγωνιζόμενη κοινωνία. Ήταν και είναι η ανάγκη μιας μεγάλης αστικής συστράτευσης χωρίς ρωγμές, για την επιτυχή έκβαση μιας συντριπτικής επίθεσης σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.
Κατά τη γνώμη μας, τα σοβαρότερα και τα χειρότερα αποτελέσματα αυτής της επίθεσης, δεν τα έχουμε δει ακόμη. Δεν θα κινδυνεύσουν μόνο το εισόδημα, τα κοινωνικά δικαιώματα και η απασχόληση. Η αμφισβήτηση του δικαιώματος του λαού να οργανώνεται, να αγωνίζεται, να επιβάλλει την θέληση του στα κοινωνικά και πολιτικά πράγματα, με άλλα λόγια το τσάκισμα της δημοκρατίας και της λαϊκής κυριαρχίας, έστω σαν δυνητικό ενδεχόμενο, είναι η μεγάλη προϋπόθεση, αλλά και ο σαφής στόχος αυτής της ‘’επανίδρυσης του καπιταλισμού’’ επί των ερειπίων των εργατικών δικαιωμάτων και κοινωνικών καταχτήσεων.

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ

Με ανακοίνωση του το φασιστικό μόρφωμα της ‘’Χρυσής Αυγής’’, επιτίθεται με σφοδρότητα στον αγώνα των εργαζομένων στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ. Μιλούν κινδυνολογικά, για ‘’νέα PIRELLI’’, επισείοντας τον κίνδυνο να κλείσει το εργοστάσιο. Είναι καλά γνωστό, πως οι ακροδεξιοί και πολύ περισσότερο οι φασίστες είναι ενάντια στις εργατικές απεργίες και στα συνδικάτα, πράγμα που αποδεικνύει και την ψεύτικη φύση του ενδιαφέροντός τους για τους ‘’έλληνες εργάτες’’. Δεν είναι και τόσο συνηθισμένο ωστόσο να αναγκάζεται η οργάνωση αυτή να πάρει δημόσια ειδική θέση για μια απεργία.
Δεν είμαστε όμως και σε συνηθισμένη περίοδο. Όταν στις 11/11/11 στην κυβέρνηση του δοτού πρωθυπουργού Παπαδήμου,σύρθηκαν εξευτελιζόμενοι ο Σαμαράς και ο Καρατζαφέρης, ενώ υπήρχε ήδη δηλωμένη μνημονιακή κοινοβουλευτική ΠΑΣΟΚική πλειοψηφία, πολλοί είχαν εκπλαγεί. Μα γιατί τους επιστρατεύουν άρον-άρον εκθέτοντας τους; Δεν ήταν μόνο ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορούσε μόνο του να γονατίσει την αγωνιζόμενη κοινωνία. Ήταν και είναι η ανάγκη μιας μεγάλης αστικής συστράτευσης χωρίς ρωγμές, για την επιτυχή έκβαση μιας συντριπτικής επίθεσης σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.
Κατά τη γνώμη μας, τα σοβαρότερα και τα χειρότερα αποτελέσματα αυτής της επίθεσης, δεν τα έχουμε δει ακόμη. Δεν θα κινδυνεύσουν μόνο το εισόδημα, τα κοινωνικά δικαιώματα και η απασχόληση. Η αμφισβήτηση του δικαιώματος του λαού να οργανώνεται, να αγωνίζεται, να επιβάλλει την θέληση του στα κοινωνικά και πολιτικά πράγματα, με άλλα λόγια το τσάκισμα της δημοκρατίας και της λαϊκής κυριαρχίας, έστω σαν δυνητικό ενδεχόμενο, είναι η μεγάλη προϋπόθεση, αλλά και ο σαφής στόχος αυτής της ‘’επανίδρυσης του καπιταλισμού’’ επί των ερειπίων των εργατικών δικαιωμάτων και κοινωνικών καταχτήσεων.

Τα μυστήρια της ανθρώπινης μετανάστευσης

Μισό εκατομμύριο από όλη την υφήλιο έδωσαν για ανάλυση το DNA τους। Στόχος να ανιχνευθεί και να καταγραφεί πώς εξαπλώθηκαν οι άνθρωποι στον πλανήτη μας ξεκινώντας από την Αφρική


Μία νέα μελέτη που βοηθά στην ανάλυση του γενετικού υλικού (DNA), μπορεί παράλληλα και εντοπίζει τις γεωγραφικές διαδρομές μέσω των οποίων εξαπλώθηκαν οι διάφορες φυλές σε όλο τον κόσμο. Τα αποτελέσματα της πολυσύνθετης ανάλυσης δείχνουν ξεκάθαρα ότι η Αφρική είναι ο μοναδικός τόπος όπου γεννήθηκε άνθρωπος.

Να και οι Σωτήρες Στρατοκράτες και Χωροφύλακες

Να και οι Σωτήρες Στρατοκράτες και Χωροφύλακες: "Δεν κάνουμε πραξικόπημα, για να μη γίνουν ήρωες οι πολιτικοί"!

Σε μια εποχή κρίσης και κτηνώδους αντεργατικής επίθεσης είναι δυνατόν να ειπωθούν τα πάντα. Και κυρίως είναι δυνατόν να ανακυκλωθούν οι πιο ακραίες αντικοινωνικές και ολοκληρωτικές αντιλήψεις από τμήματα του κατεστημένου, από ανθρώπους που αποτέλεσαν και αποτελούν μέλη στο Βαθύ Αστικό Κράτος.

Ο φασισμός είναι καπιταλισμός (βίντεο)

Και ο φυγόστρατος βουλευτής ΛΑΟΣ Αιβαλιώτης υπέρ της αύξησης θητείας!


Με πλαστά χαρτιά γλύτωσε τη θητεία ο κ. Αιβαλιώτης;
Καθώς ο χρόνος της πραξικοπηματικής κυβέρνησης Παπαδήμου τελειώνει και οι εκλογές πλησιάζουν, τα αστικά κόμματα έβγαλαν τα μαχαίρια ή καλύτερα «βγάζουν τα άπλυτα στη φόρα» ο ένας του άλλου. Η εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και το ΔΙΚΤΥΟ 21 που κρύβεται από πίσω, οι σύμβουλοι δηλαδή του Αντώνη Σαμαρά έχουν αναλάβει τη βρώμικη δουλειά, τον πόλεμο φθοράς έναντι του ακροδεξιού ΛΑΟΣ! Μια από τις τελευταίες κινήσεις της εκ λόγω αηδιαστικής ακροδεξιάς εφημερίδας, με το εθνικιστικό, αντιδραστικό και αντεργατικό περιεχόμενο, που με τίποτε δε μπορεί να συγκαλύψει ο φθηνός λαϊκισμός, ήταν η επαναφορά της Φυγοστρατίας του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου του ΛΑΟΣ, Κώστα Αιβαλιώτη!

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Aντιφασιστική συγκέντρωση στα Δικαστήρια για τους μαχαιροβγάλτες

Την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου δικάζονται 3 από τα μέλη 15μελούς φασιστικής συμμορίας που στις 18 Σεπτέμβρη 2011, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, είχαν μαχαιρώσει Αφγανό πρόσφυγα δίπλα από την καρδιά και στο στομάχι. Η δίκη επρόκειτο να γίνει στις 12/12/2011, αλλά αναβλήθηκε επειδή μια εκ των τριών κατηγορουμένων, η γνωστή «τηλεαστέρας» Θέμις Σκορδέλη της Χρυσής Αυγής, παρουσίασε δια της δικηγόρου της πιστοποιητικό ψυχιάτρου που ανέφερε ότι πάσχει από κατάθλιψη και τάσεις αυτοκαταστροφής.
Πρόκειται για ένα περίεργο είδος κατάθλιψης που προσβάλλει αποκλειστικά ακροδεξιούς (βλέπε και υπόθεση Μπρέιβικ στη Νορβηγία), ένα είδος κατάθλιψης που ενώ απέτρεψε την κατηγορούμενη από το να παραστεί στη δίκη της, ουδόλως την εμπόδισε λίγες μέρες αργότερα να βρεθεί στην πρώτη γραμμή των τραμπούκων φασιστών που προπηλάκιζαν και απειλούσαν μέσα στην αίθουσα του Ναυτοδικείου Πειραιά κατά τη διάρκεια της δίκης για τα συνθήματα εθνικιστικού και ρατσιστικού μίσους των ΟΥΚάδων στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου του 2010.
Επιπλέον, στις ημέρες των γιορτών, η φασιστική συμμορία που δρα στον Άγιο Παντελεήμονα ξαναχτύπησε, τραυματίζοντας στις 23 και 27 Δεκεμβρίου περαστικούς μετανάστες με ρόπαλα και σιδηρογροθιές, σε απόσταση λίγων μέτρων από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Είναι σκανδαλώδες ότι για μια ακόμη φορά η συμμορία έδρασε ανενόχλητη, κανείς δε συνελήφθη, ενώ τα θύματα, παρότι τραυματισμένοι υποβλήθηκαν σε έλεγχο στοιχείων.
Μια ακόμη δίκη φασιστών θα γίνει στις 19 Γενάρη, όπου δικάζονται 44 «αυτόνομοι εθνικιστές», που πριν ενάμιση χρόνο είχαν επιτεθεί σε αντιρατσιστική συγκέντρωση στην οδό Πανόρμου. Ανάμεσά τους ο γνωστός δημοσιογράφος της φασιστικής εφημερίδας «Ελληνικός Κόσμος», αγαπημένο παιδί του Καρατζαφέρη και του ΛΑΟΣ.

Η κίνηση ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ επισημαίνει διαρκώς ότι το βασικό στήριγμα των φασιστών στη δολοφονική δράση τους είναι η διωκτική ασυλία με την οποία τους περιβάλλουν οι αρμόδιοι μηχανισμοί. Κανένας δημοκρατικός πολίτης να μη δείξει ολιγωρία απέναντι στην φασιστική απειλή. Το ρατσιστικό μίσος δεν έχει καμιά θέση ανάμεσά μας, ιδιαίτερα τη στιγμή που ντόπιοι και μετανάστες εργαζόμενοι-ες πρέπει ενωμένοι να διεκδικήσουμε μια ζωή με αξιοπρέπεια, κόντρα στα μέτρα που μας βυθίζουν στη φτώχεια και τη βαρβαρότητα. Ο φόβος θα σπάσει μόνο με ενότητα και αλληλεγγύη.

Όλοι και όλες στα δικαστήρια της Ευελπίδων στις 9.00 π.μ.
12 Ιανουαρίου στη δίκη των μαχαιροβγαλτών του Αγ. Παντελεήμονα.
19 Ιανουαρίου στη δίκη για την επίθεση φασιστών σε αντιρατσιστική συγκέντρωση.


Αντιφασιστική Κίνηση
ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ

Ο πρωτοχρονιάτικος μποναμάς της εργοδοσίας 902-ΚΚΕ: άλλοι 4 εργαζόμενοι στο δρόμο

Πρωτοχρονιάτικο δώρο της εργοδοσίας 902-ΚΚΕ: 4 ακόμη απολύσεις και συνέχεια των αντεργατικών μεθοδεύσεων



Ο ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟΣ ΜΠΟΝΑΜΑΣ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ 902-ΚΚΕ: ΑΛΛΟΙ 4 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ – ΤΟΥΣ 35 ΕΦΤΑΣΑΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΤΟΥ 902



Είχαμε κάνει την πρόβλεψη ότι δε θα σταματούσαν το αντεργατικό τους όργιο. Και αυτοί δεν μας «απογοήτευσαν». Μονότονοι μέσα στον αντεργατισμό τους, 29 και 30 του Δεκέμβρη, ξαφνικά, όπως κάνουν εδώ και 1 χρόνο, παραδώσανε σε 4 συναδέλφους μας το «ραβασάκι» της απόλυσης. Ο ένας από αυτούς έχει παιδάκι 6 μόλις μηνών, αλλά φυσικά, όπως δείξανε κιόλας από τις πρώτες απολύσεις οι σκληρόψυχοι εργοδότες του 902-ΚΚΕ, δεν χολοσκάνε για τέτοιες «μικρολεπτομέρειες».

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Σύλληψη άνδρα ντυμένου με κόκκινη στολή

Η αστυνομία κατόρθωσε να συλλάβει τη μέρα της πρωτοχρονιάς άντρα μέσης ηλικίας, ο οποίος μοίραζε ύποπτα δέματα σε διάφορα σπίτια.

Ισχυριζόταν ότι τον λένε Άγιο Βασίλη.


Η αστυνομία είναι στα χνάρια και των υπόλοιπων μελών του κυκλώματος.

Τρίτη 10/1: διαμαρτυρία για την επίσκεψη του Ισραηλινού υπουργού πολέμου




Την Τρίτη στις 10 Ιανουαρίου έρχεται στην Αθήνα για επίσκεψη ένας ακόμα σφαγέας του παλαιστινιακού λαού, ο υπουργός πολέμου του Ισραήλ Εχούντ Μπάρακ.

Θεωρούμε την επίσκεψή Μπάρακ πρόκληση για τα αισθήματα φιλίας και αλληλεγγύης που τρέφει ο ελληνικός λαός για τον αδελφό παλαιστινιακό λαό.
Η στρατηγική συμμαχία που έχει συμπήξει το ελληνικό κράτος με το κράτος του Ισραήλ βρίσκει αντίθετη τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Στο στόχαστρο των Anonymous οι νεοναζί

Οι Anonymous κήρυξαν πόλεμο στους Νεοναζί! Στόχος τους η γερμανική ακροδεξιά οργάνωση, στο πλαίσιο της επιχείρησης "Blitzkrieg" που έχουν εξαπολύσει. Οι χάκερ δημιούργησαν τη σελίδα nazi-leaks.net, στην οποία βγάζουν τα "άπλυτα" των οργανώσεων αυτών στη φόρα.

Los Fastidios - Antifa Hooligans

Sportfreunde Stiller - Antinazibund

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Η αποδόμηση του φασισμού σε 5 λεπτά.

Ένα βίντεο που ξεσκεπάζει το "επαναστατικό" προσωπείο του φασισμού.Μια αφορμή για μελέτη για τον πραγματικό ρόλο του φασισμού στην Ιστορία του 20ου αιώνα. Δεν αφορά τον αντιρατσισμό όπως τα περισότερα βίντεο που ασχολούνται με τον αντιφασισμό.



Αντικομμουνιστικό παραλήρημα Μπουμπούκου.

Λες και είναι βγαλμένο απ’ τα αντικομουνιστικά εγχειρίδια της δεκαετίας του 1950 το παραλήρημα που ακούστηκε χτες από τον Α. Γεωργιάδη (υφυπουργό της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου, για να μην ξεχνιόμαστε).

Πέρα απ’ τις ηλιθιότητες που είπε προσπαθώντας να νομιμοποιήσει στην συνείδηση του ελληνικού λαού την διορισμένη από ντόπιους και ξένους πλουτοκράτες κυβέρνηση Παπαδήμιου, επιδόθηκε με ψέματα και ανοησίες σε ένα οχετό λάσπης ενάντια σε ΚΚΕ και Σύριζα.

Μαργαριτάρια τα λεγόμενα του: «Η Αριστερά επενδύει στο χάος», «Εμείς αγωνιούμε για να μην καταστραφεί η Ελλάδα και αυτοί αγωνιούν για το ανάποδο. Για το πώς θα καταστραφεί γρηγορότερα. Γιατί νομίζουν ότι μέσα από την καταστροφή θα μπορέσουν να αρπάξουν την ευκαιρία για να πάρουν την εξουσία» …

Μην περιμένετε, φυσικά να σχολιάσουμε στα σοβαρά τα λεγόμενα του Μπουμπούκου. Δεν υποτιμάμε την νοημοσύνη των αναγνωστών μας. Το μόνο που κάναμε είναι να συμπληρώσουμε το βίντεο με έναν χαρακτηρισμό που απέδωσε σ’ αυτόν και το κόμμα του η Λιάνα Κανέλλη, όπως και να προσθέσουμε –από ηχητικό της «Ελληνοφρένειας»- την Ελλάδα και τους Ελληνες που ονειρεύεται ο Α. Γεωργιάδης και η υπόλοιπη ληστοσυμμορία που μας κυβερνά.

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Κραυγή απελπισίας από τους αφγανούς πρόσφυγες της Πάτρας

Τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου, μέλη της κατάληψης Παραρτήματος στην Πάτρα τοιχοκόλλησαν στο κέντρο της πόλης ένα κείμενο που τους παρέδωσαν Αφγανοί πρόσφυγες που αυτή την περίοδο έχουν καταφύγει στο εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο της Πειραϊκής Πατραϊκής, προκειμένου να προφυλαχτούν από το κρύο. Αφορμή, ήταν ένα ακόμα περιστατικό ξυλοδαρμού δύο εξ αυτών από λιμενικούς.

Στο όνομα του θεού

Από τότε που είμαστε μικροί στη χώρα μας είχε φασαρία, μα εμείς δεν καταλαβαίναμε τι είναι αυτή η φασαρία. Μετά μεγαλώσαμε και καταλάβαμε ότι αυτή η φασαρία είναι πόλεμος. Άλλαζαν οι εποχές και εμείς περνούσαμε πιο δύσκολα. Έτσι φτάσαμε στο σήμερα.

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Νέα υπόθεση βιομηχανίας εκδικητικών κατηγοριών από τα ΜΑΤ

Είναι απαραίτητη η παρουσία μαρτύρων από τις συλλήψεις στη Θεμιστοκλέους.

Στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ βρίσκονται ακόμα και σήμερα τρεις συλληφθέντες κατά την άνευ λόγου και αιτίας επίθεση των ένστολων ροπαλοφόρων στην Πλατεία Εξαρχείων την Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου.

Δείτε σχετικά: Τρομοκρατική επίθεση στα Εξάρχεια

Ελεύθερος ο σύντροφος Χρήστος Κολεντίνης

Ελεύθερος ο σύντροφος Χρήστος Κολεντίνης

Σύμφωνα με επικοινωνία με συντρόφους, ο εδώ και περίπου 6 μήνες,προφυλακισμένος σύντροφος Χρήστος Κολεντίνης είναι ελεύθερος εδώ και λίγες ώρες.Περισσότερες πληροφορίες αργότερα.

http://pernongrata.wordpress.com/

Τρομοκρατική επίθεση μπάτσων στα Εξάρχεια

Ακόμα μια επιχείρηση κρατικής τρομοκρατίας έγινε χθες το βράδυ περιμετρικά της πλατείας Εξαρχείων.

Συμφωνα με την ανακοίνωση των μπάτσων,

"Συνελήφθησαν χθες το βράδυ, στην περιοχή των Εξαρχείων, από τις αστυνομικές δυνάμεις τέσσερις ημεδαποί, ηλικίας 17, 20, 29 και 32 ετών αντίστοιχα, και ένας αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 22 ετών.

Νεκρός μετανάστης στην Πάτρα, οι μπάτσοι διέδωσαν ψέματα

Η αρχική είδηση, όπως μεταδόθηκε από το thebest.gr, ήταν:

Νεκρός εντοπίστηκε πριν από λίγη ώρα κοντά στις εγκαταστάσεις της Πειραϊκής Πατραϊκής ένας μετανάστης ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες μπήκε μαζί με άλλα δύο άτομα μέσα σε τράκτορα προκειμένου να περάσουν στην Ιταλία. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι ο θάνατός του προήλθε από αναθυμιάσεις . Οι άλλοι δύο μετανάστες διακομίστηκαν με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο.

Ομως η αλήθεια είναι διαφορετική:

Αν θες να μην τιμωρηθείς για φόνο, γίνε Αστυνομικός

Με αφορμή την χθεσινοβραδινή (2 /01/2011) προκλητική τρομοκρατική επίθεση της ομάδας Δίας στα εξάρχεια, που είχε ως αποτέλεσμα την σύλληψη στο σωρό για άλλη μια φορά νεαρών παιδιών, καθώς και το βίντεο, όπου ξεκάθαρα φαίνεται το πώς αστυνομικοί ενοχοποιούν πολίτη φορτώνοντας στην τσάντα του μολότωφ, θεωρώ πως θα πρέπει να φρεσκάρουμε την μνήμη μας για το πώς η δικαιοσύνη και το επίσημο κράτος αντιμετωπίζει τους "προστάτες" των πολιτών, όταν δολοφονούν ανθρώπους ή όταν πέφτουν σε βαριά ποινικά αδικήματα.

Μονοπώλια και Φασισμός: Δεσμοί αίματος που δεν παραγράφονται

Μονοπώλια και Φασισμός: Δεσμοί αίματος που δεν παραγράφονται (με βάση αρχειακό υλικό από τις Δίκες της Νυρεμβέργης)

Εισαγωγή

Στις εκλογές του Μάη 1928 το Εθνικοσοσιαλιστικό Κόμμα της Γερμανίας άγγιξε το ναδίρ της εκλογικής του επιρροής, συγκεντρώνοντας μόλις το 2,6% των ψήφων και έχοντας χάσει πάνω από το μισό της δύναμής του από το 1924. Δύο χρόνια αργότερα και μεσούσης της διεθνούς καπιταλιστικής κρίσης οι Ναζί είδαν τα ποσοστά τους να εκτοξεύονται στο 18,3%. Το 1930 όμως δεν ήταν απλά η χρονιά της εκλογικής ανάκαμψης του φασισμού στη Γερμανία. Ηταν επίσης η χρονιά όπου το γερμανικό βιομηχανικό και τραπεζικό κεφάλαιο, «γοητευμένο» από τις «λύσεις» που προσέφερε ο φασισμός στα αδιέξοδά του, άρχισε πλέον να στηρίζει ανοιχτά και αποφασιστικά το Εθνικοσοσιαλιστικό Κόμμα του Α. Χίτλερ.

Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

Καλή χρονιά μαλάκες...

Έφυγε και το '11... Τι να πρωτοθυμηθώ από αυτή τη χρονιά; Τους μετανάστες της Νομικής, που ζητούσαν ένα καλύτερο μέλλον και τα κρατικά ΜΜΕ τους βάφτισαν εγκληματίες και τρομοκράτες; Τους μετανάστες της Υπατίας, που ακούσαμε από τα παχύδερμα (ονόματα δε λέμε) της κυβέρνησης, ότι καλύτερο θα είναι να πεθάνουν παρά να πάρουν μια γαμημένη άδεια παραμονής μετά από τόσες περιπλανήσεις; Τα κάθε είδους και μορφής φασιστοειδή, που έψαχναν ευκαιρία για να τραμπουκίσουν, όπως μόνο αυτοί ξέρουν, ανήμπορους πολίτες, και να δολοφονήσουν ένα 15χρονο παιδί που έψαχνε εδώ, σε αυτή την κωλοχώρα, μια καλύτερη ζωή, και του έκοψαν τα όνειρα επειδή ήταν μετανάστης, και επειδή έτυχε κάποιοι άλλοι (που αμφιβάλλω αν ήταν μετανάστες, γιατί τα ΜΜΕ τους βάφτιζαν μία Βορειοαφρικανούς, μία Πακιστανούς, και πάει λέγοντας) δολοφόνησαν έναν μεροκαματιάρη άνθρωπο που καμία σχέση δεν είχε με φασισμό και εθνικισμό. Τα παραληρήματα των ακροδεξιών για τους δύο μπάτσους της ΔΙ.ΑΣ., ότι ήταν παιδιά (αν ήταν παιδιά γιατί τους όπλισε το κράτος;). Την απροκάλυπτη ένδειξη δολοφονικής βίας από το κράτος προς τους πολίτες που διαδήλωναν στο Σύνταγμα τον Ιούνιο, τον φασιστικό νόμο (που κι αυτός ψηφίστηκε καλοκαίρι γιατί έτσι νόμιζε το κράτος ότι δε θα υπάρξουν αντιδράσεις) για την κατάργηση του ασύλου, και τις καταλήψεις σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ, τις μπουνιές που έριχναν αβέρτα οι ΜΑΤατζήδες στις 5 Οκτώβρη, και το πιο σημαντικό από όλα. Εκείνες τις δύο μέρες, 19 και 20 Οκτώβρη, όπου το ΚΚΕ έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο, αυτό του κόμματος που κάνει αντίσταση παίζοντας άψογα το ρόλο της αστυνομίας, που κάνει αντίσταση στο αστικό κράτος με το να το υπερασπίζεται με τον πιο ξεδιάντροπο τρόπο, του κόμματος που χρεώνει το θάνατο ενός εργάτη στους συν-διαδηλωτές του, στον απλό κοσμάκη και όχι στα χημικά των μπάτσων, όπως απέδειξαν όλες οι νεκροψίες, του κόμματος που είναι απομακρυσμένο από κάθε θέληση του λαού και από κάθε αγώνα (εκτός από αυτόν της υπεράσπισης του συστήματος). Την καταπάτηση του ασύλου στο ΑΠΘ με την εισβολή των ΜΑΤ του Παπουτσή τη μέρα της επετείου του Πολυτεχνείου, τις δεκάδες προσαγωγές αθώων πολιτών στις 6 του Δεκέμβρη, τον αγώνα των εργατών της Χαλυβουργίας που συνεχίζεται, και πάει λέγοντας... Σ' αυτή τη χρονιά το κράτος έδειξε το πιο σκληρό, το πιο μοχθηρό, το πιο αντιλαϊκό του πρόσωπο, και αν δεν υπάρξει μαζική αντίδραση αυτό θα συνεχιστεί.

Μέσα από αυτό το μπλογκ μπορώ να περηφανεύομαι ότι με 2 ποστ έκανα 5.000 αρσενικά να χύσουν άπλετο σπέρμα. Αλλά δεν ξέρω, αν με 450+_ποστ, κατάφερα να κάνω έστω και έναν να σκεφτεί διαφορετικά, να ξεπεράσει τον ελληναραδισμό που κατατρέχει την κοινωνία μας, και να κάνει την παραμικρή πράξη ένδειξης αντισυστημικής πάλης. Και ούτε θα το μάθω ποτέ. Μέχρι τώρα πάντως, τα φασιστοειδή παραμένουν φασιστοειδή. Και με έχουν βρίσει, με έχουν απειλήσει, κτλ κτλ κτλ. Αλλά να σας πω την αλήθεια... Στα παπάρια μου η γνώμη τους. Αν καταλάβουν (τουλάχιστον όσοι από αυτούς είναι εργαζόμενοι και όχι αφεντικά) ότι είναι ταξικοί μου σύντροφοι, τα ξαναλέμε.

Άντε καλή χρονιά μαλάκες και όχι μόνο. Και πάνω από όλα, καλή χρονιά σύντροφοι (αυτό για τους πραγματικούς συντρόφους), με περισσότερο αγώνα, με περισσότερο κουράγιο, με περισσότερη δύναμη. Όσο κι αν μας χτυπάν, εμείς τους απαντάμε κάτι τέτοιο:
http://www.youtube.com/watch?v=_kSWVMHE6RI