Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Λιμενεργάτες του Σουέζ αρνήθηκαν να παραλάβουν 7 τόνους δακρυγόνων από τις ΗΠΑ

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2011

Oι εργαζόμενοι στο λιμάνι του Σουέζ αρνήθηκαν να παραλάβουν την πρώτη παρτίδα με επτά τόνους δακρυγόνα, καθώς φαίνεται ότι το υπουργείου Εσωτερικών θέλει να ξαναγεμίσει τις αποθήκες του που άδειασαν μετά τις 6 μέρες των διαδηλώσων στην Αίγυπτο.



Ομάδα τελωνειακών υπαλλήλων στο λιμάνι του Σουέζ αποκάλυψε ότι το αιγυπτιακό Υπουργείο Εσωτερικών βρίσκεται στη διαδικασία λήψης 21 τόνοι δακρυγόνων από τις ΗΠΑ. Ο ισχυρισμός αυτός υποστηρίζται από τον Medhat Eissa, ακτιβιστή στην παράκτια πόλη του Σουέζ, ο οποίος παρείχε έγγραφα τα οποία προέρχονται από ομάδα των τελωνειακών του Καναλιού του Σουέζ.

Οι εργαζόμενοι έχουν υποβληθεί σε ανάκριση για την άρνησή τους να επιτρέψουν να εισέλθει στο λιμάνι μια αποστολή επτά τόνων δακρυγόνων από τις ΗΠΑ.

Ομάδα εργαζομένων στο λιμάνι Adabiya στο Σουέζ έχει επιβεβαιώσει με αποδεικτικά έγγραφα, ότι η αποστολή των συνολικά 21 τόνων δακρυγόνων που έχει ήδη ξεκινήσει από το αμερικανικό λιμάνι του Wilmington, θα ολοκληρωθεί σε τρία στάδια.

Οι εργαζόμενοι λένε πώς το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Danica, το οποίο μεταφέρει επτά τόνους δακρυγόνα της Αμερικανικής εταιρίας Combind Systems, έχει ήδη φτάσει στο λιμάνι ενώ δυο παρόμοιες αποστολές από την ίδια εταιρεία αναμένεται να φθάσουν εντός της εβδομάδας.

commondreams.org

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Έβρος: Φράχτης και ενδεχομένως πλωτά μέσα επιτήρησης κατά των μεταναστών σε πέντε μήνες

Συντάκτης: GiaNt Κατά την διάρκεια περιοδείας σε σημεία "κλειδιά" για το ζήτημα της λεγόμενης "παράνομης μετανάστευσης" στον Έβρο, ο υφυπουργός «προστασίας του πολίτη» Μανώλης Όθωνας, δήλωσε πως σε λίγες εβδομάδες θα εγκατασταθεί ο ανάδοχος εργολάβος για να προχωρήσει η διαδικασία κατασκευής φράχτη, που θα εμποδίζει την διέλευση των μεταναστών από τα Ελληνοτουρκικά σύνορα.

Ενιαίο κέντρο καθοδήγησης της προπαγάνδας για αύξηση θητείας από εκδότες-καναλάρχες!

Ενιαίο κέντρο καθοδήγησης της προπαγάνδας για αύξηση θητείας από εκδότες-καναλάρχες!



«Οι κυβερνήσεις πέφτουνε, αλλά η αγάπη μένει» έλεγε το γνωστό λαϊκό άσμα, μόνο που στην περίπτωση μας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ με ολίγη συμπολίτευση ή συγκυβέρνηση από ΛΑΟΣ, εναλλάσσονται στην εξουσία για να ασκήσουν την ίδια πολιτική, αλλά η διεφθαρμένη και διαπλεκόμενη 4η εξουσία που βρίσκεται στα χέρια τραπεζιτών-εφοπλιστών και εργολάβων, συνεχίζει απτόητη το έργο της. Αποκαλύπτοντας το βασικό ρόλο των ΜΜΕ συνολικά στην προπαγάνδιση και άσκηση της αστικής πολιτικής. Η σφραγίδα τους έχει μπει ανεξίτηλα στο Πραξικόπημα των αστικών πολιτικών δυνάμεων, των τραπεζιτών-εφοπλιστών-εργολάβων-καναλαρχών και της Ε.Ε. που έφερε τον Παπαδήμο στην πρωθυπουργία, το οποίο επιχειρεί να προχωρήσει ταχύτατα, απίστευτα βίαιες ταξικές επιλογές εις βάρος του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας, δίνοντας ένα χαρακτήρα ευρύτερης πολιτικής συμφωνίας. Βαφτίζοντας ως «εθνική ανάγκη», τις όπως πάντα, βασικές επιδιώξεις του κόσμου του πλούτου.

Συμπαράσταση στους απεργούς της Ελλ. Χαλυβουργίας

Αυτοκινητοπομπή αλληλεγγύης στους απεργούς της "Ελληνικής Χαλυβουργίας" πραγματοποιήθηκε χτες (27/11) στον Ασπρόπυργο.

Οι περίπου 400 απεργοί, που συνεχίζουν για 28η μέρα την απεργία, διεκδικούν την άμεση επαναπρόσληψη των 34 απολυμένων συναδέλφων τους, αντιστεκόμενοι παράλληλα στις προσπάθειες της εργοδοσίας για εκ περιτροπής εργασία (πενθήμερο-πεντάωρο) και μείωση των μισθών τους.

Παρέμβαση στην εκδήλωση μνήμης στον Γοργοπόταμο

Στις 27/11 πραγματοποιήθηκε στο Γοργοπόταμο η καθιερωμένη τελετή μνήμης για την ανατίναξη της γέφυρας.

Περίπου 30 αγανακτισμένοι (και κάποια άτομα από το χώρο) έδωσαν το παρών με συνθήματα και διαρκή γιουχαϊσματα ενάντια σε αντιπροσώπους δήμου, περιφέρειας και κομμάτων (ΝΔ,ΛΑΟΣ και ΔΗΜΑΡ,οι συριζαίοι γιορτάσαν μόνοι τους, οι κουκουέδες θα γιορτάσουν επίσης μόνοι τους και οι πασόκοι φοβούμενοι να στείλουν ντόπιο βουλευτή έστειλαν αντιπρόσωπο από τη φωκίδα).

Πίσω από τις ασπίδες, κάτω από τα κράνη και μέσα στις στολές

Του Γιώργου Σ.

Στην Ελλάδα του 2011 όπου ακροδεξιοί έχουν μπει σε υπουργία και παρουσιάζονται από τα ΜΜΕ σαν οι σοβαροί και υπεύθυνοι πολιτικοί που βάζουν την σωτηρία της πατρίδας πάνω από οτιδήποτε άλλο, δεν ξέρω αν προκαλεί εντύπωση η είδηση, ότι στη Σχολή Ευελπίδων ομάδα σπουδαστών καθοδηγούμενηαπό τον αρχηγό των Ευέλπιδων τραγούδησε τον ύμνο της χούντας της 21ης Απριλίου,ανήμερα της ηρωικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου!

Έτσι ξαφνικά χτύπησαν οι Ναζί;

Και «ξαφνικά» οι νέο-ναζί ξαναχτύπησαν… στη Γερμανία.. και ολόκληρη η Ευρώπη «αιφνιδιάστηκε» από το γεγονός ότι από το 2000 ως το 2006 άνθρωποι σκοτώνονταν χωρίς να μπορεί η ευρωπαϊκή χώρα υπόδειγμα να αντιληφθεί πως για τα εγκλήματα αυτά ευθυνόταν μια συμμορία νεο-ναζιστών που δρούσε κάτω από τη μύτη της.

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Νίκαια, Σάββατο 26/11, παρέμβαση για την αντιφασιστική πορεία που απαγορεύτηκε στις 12/11

Το πρωί του Σαββάτου 26/11, για τρεις ώρες, δεκάδες συντρόφισσες και σύντροφοι από τις περιοχές του Πειραιά πραγματοποιήσαμε στις γειτονιές της Νίκαιας (με επίκεντρο την περιοχή της Κοκκινιάς) μοίρασμα 4000 κειμένων σχετικά με την απαγόρευση της αντιφασιστικής διαδήλωσης στις 12/11 με μοναδικό σκοπό τη διασφάλιση της συγκέντρωσης μιας δράκας νεοναζί στην πλατεία Αγ. Νικολάου.

Γιόρτασαν την Χούντα στην Σχολή Ευελπίδων στις 17 Νοεμβρίου!

Πραγματική πρόκληση για την κοινωνία μας αποτελεί η πληροφορία που δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής, σύμφωνα με την οποία μετά την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Ευελπίδων για την επέτειο του Πολυτεχνείου, στις 17 Νοεμβρίου, ορισμένοι ευέλπιδες τραγούδησαν τον ύμνο της 21ης Απριλίου. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μετά το επίσημο μέρος της εκδήλωσης ο αρχηγός των Ευελπίδων σηκώθηκε στο βήμα, ζήτησε να αποχωρήσουν οι συνάδελφοι του αλλοδαποί και Κύπριοι, έβγαλε τη φωτογραφία από τα γεγονότα του Πολυτεχνείου με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και αφού έκλεισαν οι πόρτες άρχισε να εξηγεί στους συναδέλφους του ότι «η επανάσταση της 21ης Απριλίου» είχε διαστρεβλωθεί! Στη συνέχεια, μαζί με άλλα πέντε άτομα τραγούδησαν τον ύμνο της 21ης Απριλίου. Η πλειονότητα των ευελπίδων παρέμεινε στις θέσεις τους ζητωκραυγάζοντας σχετικά συνθήματα.

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Άρνηση συνδικαλιστών να συναντηθούν με τον φασίστα υφυπουργό Γεωργιάδη – Μπράβο τους !

Ανοιχτή επιστολή των Νίκου Ζαρταμόπουλου και Ηρακλή Κουντουρέλλη, προέδρου και του αντιπροέδρου αντίστοιχα του ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων της ΓΓ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, με την οποία εξηγούν προς τα μέλη του συλλόγου τους την άρνησή τους να υλοποιήσουν απόφαση της Γενικής Συνέλευσης για συνάντηση με τον Άδωνι Γεωργιάδη που επισκέπτεται την Γενική Γραμματεία με την ιδιότητα του υφυπουργού Ναυτιλίας.
Διαβάστε την επιστολή των συνδικαλιστών:




Ευλόγησον (τη Χρυσή Αυγή, την κυβέρνηση και τους ξένους πιστωτές)

Η Εκκλησία ευλογεί τη Χρυσή Αυγή
Το αυγό του φιδιού στη μητρόπολη Μεσογαίας

Διαβάζω στο Hellas-Orthodoxy: (21.11.2011) «ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΗΝ ΑΡΤΕΜΙΔΑ! Μια ευχάριστη έκπληξη η παραπάνω φωτογραφία στην οποία βλέπουμε όχι έναν, ούτε δύο, αλλά 4 ιερείς να ευλογούν τα νέα γραφεία της Χρ.Αυγής στην Αρτέμιδα Αττικής! …..».

Νομίζω πως είναι η πρώτη φορά μετά την πτώση του καθεστώτος της «Ελλάδας Ελλήνων Χριστιανών», που η Εκκλησία ευλογεί τα γραφεία μιας απροκάλυπτα ναζιστικής οργάνωσης της οποίας ο αρχηγός χαιρετά χιτλερικά μέσα στο Δημαρχείο και θα πρέπει αυτό να το εντάξουμε στο ξεθάρρεμά της από την υπουργοποίηση στελεχών του κ.Καρά Τζαφέρη (Κωλοτούμπα) και σε μια αναζωπύρωση του εθνικισμού που παρατηρείται τελευταία με το πρόσχημα της απόκρουσης του ΔΝΤ κλπ. Δεν πρέπει να είναι τυχαίο πως λίγες μόλις ημέρες πριν είχε συνάντηση με τον φύρερ και ο αντισημίτης Πειραιώς Σεραφείμ: «…Κατά την διάρκεια της κουβέντας, υπήρξε και ταύτιση απόψεων, σε μια σειρά από ζητήματα που αφορούν τα εθνικά θέματα, αλλά και τα ζητήματα της εσωτερικής ασφάλειας. Ο Σεραφείμ, που μένει στην Κυψέλη, βιώνει καθημερινά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κέντρο της Αθήνας, κυρίως από την λαθρομετανάστευση. Ο Μητροπολίτης, δώρισε μια εικόνα την Παναγίας στον Νίκο Μιχαλολιάκο, ο οποίος έφυγε με τις καλύτερες εντυπώσεις από το γραφείου του ιεράρχη Πειραιώς».

Μάζωξη χρυσών αυγών Ημαθίας. Θα το επιτρέψουμε;


τα χρυσαύγουλα προανήγγειλαν μάζωξη σήμερα στις 5 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Κρύας Βρύσης Ημαθίας.

Σύντροφοι, θα τους αφήσουμε να αλωνίζουν ελεύθεροι να ποτίζουν ναζιστικό δηλητήριο;

ΝΟ PASARAN.

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Βίντεο: Ξύλο και προσαγωγές των ΜΑΤ σε μέλη του κινήματος Δεν Πληρώνω


ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΔΕΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ. ΕΝΝΕΑ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ.

ΒΙΑ ΚΑΙ ΕΝΝΕΑ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΣΕ 8 ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΣΗΜΕΡΑ 25-11-11,ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΔΕΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ. ΤΡΕΙΣ ΔΙΜΟΙΡΙΕΣ ΤΩΝ ΜΑΤ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΗΓΑΓΑΝ ΒΙΑΙΩΣ ΕΞΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΣΤΟ Α.Τ. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΙ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΑΓΡΙΑΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΒΙΩΣΟΥΜΕ. ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΤΟΟΥΝ, ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ!! ΟΛΟΙ ΣΤΟ Α.Τ. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΑΧΘΕΝΤΕΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ.
ΤΗΛ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ: 6972904666, 6932251011

http://epitropesdiodiastop.blogspot.com/2011/11/blog-post_4843.html

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Παναγιώτη Αβδίκο


KΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ "ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ"

Kαλούμε όλους/ες στην συγκέντρωση αλληλεγγύης στης φυλακές Κορυδαλλού (Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, 3:00 μ.μ. - 6:00 μ.μ).για να ακουστεί μέσα απο εμάς η φωνή ενός αθώου που αργοπεθαίνει πίσω απο τόνους σίδερα και αδιαφορία.

Η κατάσταση της υγείας του Παναγιώτη βρίσκεται σε τελικό στάδιο, μετά από απεργία πείνας που ξεκίνησε από τον μήνα Μάιο (με μια διακοπή τον μήνα Αύγουστο, όπου δέχτηκε ορούς ). Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Κορυδαλλού "Αγιος Παύλος" και δέχεται μόνο νερό.

Για τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΒΔΙΚΟ το κράτος φονιάς αποφάσισε,όλοι εμείς όμως θα πούμε την τελευταία κουβέντα:

ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ!!!

Όποιος ξεχνά τους διωκόμενους αγωνιστές ξεχνά τον ίδιο τον αγώνα!

Κάλεσμα αλληλεγγύης
Παρασκευή 25/11 & Δευτέρα 28/11, 9 π.μ. στα δικαστήρια Χαλκίδας


Στις 8 Μάρτη του 2007, ημέρα αποκορύφωμα των πολύμηνων κινητοποιήσεων ενάντια στο νόμο πλαίσιο που προωθούσε η τότε υπουργός παιδείας Μ. Γιαννάκου, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα πανελλαδικό συλλαλητήριο, το οποίο κατέληξε σε όργιο κρατικής καταστολής. Αποτέλεσμα οι χιλιάδες τραυματίες και οι εκατονάδες προσαγωγές στο σωρό, 61 από τις οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Από τους συλληφθέντες οι 49 αθωώθηκαν πανηγυρικά, ενώ οι υπόλοιποι 12, έπειτα από ένα καθεστώς ομηρίας 5 χρόνων, δικάζονται από τις 11 Οκτώβρη στη Χαλκίδα .::. Ενημερώσεις με χρονολογική σειρά: 1 | 2 | 3 | 4 |
Ο αγώνας για δημόσια και δωρεάν παιδεία αποτελώντας κομβικό κοινωνικό ζήτημα, εξαπλώθηκε τότε σε όλο το φάσμα των φοιτητών, ενώ αναζήτησε υποστηρικτές και σε άλλα κομμάτια της κοινωνίας όπως δασκάλους, καθηγητές και εργαζόμενους. Ένας από τους συλληφθέντες της 8/3/2007 προφυλακίστηκε για 6 μήνες εξ΄ αιτίας του γεγονότος ότι ήταν εργαζόμενος και αλληλέγγυος στον αγώνα αυτό.

Σήμερα που οι κοινωνικοί αγώνες διεκδικούν στοιχειώδη δικαιώματα και ανάγκες, κάθε αγωνιζόμενος-η θα μπορούσε να βρίσκεται στη θέση των 12 συλληφθέντων.

Προκήρυξη κατηγορούμενων για τα γεγονότα του πανεκπαιδευτικού συλλαλητήριου της 8/3/2007

Ψήφισμα αλληλεγγύης Γ.Σ. φοιτητικών συλλόγων | Φοιτητικός σύλλογος ΜΙΘΕ

Λαγός έγινε ο Μπουμπούκος στη Μυτιλήνη

Σε απεργία πείνας ξανά δυο μετανάστες της Υπατίας, σε Σέρρες και Χανιά


Σχέδιο απελάσεων κατά των απεργών πείνας της Υπατίας
Αποδεικνύεται χωρίς καμιά αμφιβολία πλέον, ότι υπάρχει ρεβανσιστικό σχέδιο ενάντια στους πρώην απεργούς πείνας της Υπατίας και της Θεσσαλονίκης, με στόχο να απελαθούν οι περισσότεροι απ’ αυτούς, κυριολεκτικά για ψύλλου πήδημα, με βάναυση παραβίαση των στοιχειωδέστερων ανθρώπινων δικαιωμάτων τους.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΥ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ


Λόγω της προγραμματισμένης επίσκεψης του Άδωνη Γεωργιάδη στη Μυτιλήνη,γράφτηκε ένα κείμενο το οποίο μοιράστηκε χθές σε κεντρικά σημεία της πόλης και τυπώθηκαν και τρικάκια τα οποία πετάχτηκαν το βράδυ σε πολλές γειτονιές παράλληλα με συνθήματα.

Με την ανακοίνωση οτι κάπου στις 2:00 θα βρισκόταν μέσα στο Υπουργείο για συνέντευξη τύπου,μαζέυτηκαν γύρω στα 50 άτομα,σύντροφοι,αριστεροί,εαακίτες και λοιποί πολίτες στην πλατεία Σαπφούς και κατευθύνθηκαν προς το Υπουργείο.

Εκεί ο κόσμος περίμενε για κανα 20λεπτο το φασίστα να βγεί προς τα έξω.Παρά το γεγονός οτι έπαιξε παραπληροφόρηση για το απο πού θα βγεί,ο κόσμος τελικά τον υποδέχτηκε με αυγά,βρισίδια,καφέδες και ό,τι κρατούσαν εκείνη την ώρα ο καθένας.Η παρουσία των μπάτσων έξω απο το Υπουργείο ήταν αδιάφορη.Μάζεψαν ένα παιδί,για λίγα λεπτά μόνο,αφού ο κόσμος μαζεύτηκε αυτόματα στην είσοδο του Υπουργείου και απαίτησε με φωνές να αφήσουν το παιδί,όπως και έγινε.Προπηλακίστηκε κι ένας ασφαλίτης απο σύντροφο.

Στη συνέχεια,ο Άδωνης πήγε στον τηλεοπτικό σταθμό Αρχιπέλαγος,ο οποίος βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της προκυμαίας,για την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου.Εκεί ο κόσμος μαζεύτηκε αυτόματα και τον περίμενε με πολλή ένταση να ξαναβγεί προς τα έξω.Εν τω μεταξύ,ο κόσμος έβριζε και φώναζε συνθήματα σε μπάτους,χακίδες του λιμενικού και μπράβους οι οποίοι είχαν καλύψει την είσοδο του σταθμού. Πεταχτηκαν διαφορα (μπουκαλια νερατζια) και στους μπατσους και στα περιπολικα που προστατευαν την εξοχοτητα του. Φυσικα ασφαλιτες σε διψηφιο αριθμο.

Η ανταποκριση του υπολοιπου κοσμου πολυ καλη, ακομα και παππουδες φωναζαν οτι πρεπει να ψωφησει..



Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΑ

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ ΣΚΑΤΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ



Ακολουθει το κειμενο που μοιραζοταν Τεταρτη-Πεμπτη:

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

1ο Ανταλλακτικό Παζάρι στα Χανιά

Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου από τις 11 μέχρι της 4 το απόγευμα, στο 1ο ΕΠΑΛ Χανίων (Παλαιά Εμπορική Σχολή, στα πετρόκτιστα σχολεία δίπλα από το στάδιο) οδός Κοραή 1, πραγματοποιείται το πρώτο ανταλλακτικό παζάρι της πόλης.

Το παζάρι αποτελεί τα «εγκαίνια» του δικτύου ανταλλακτικής οικονομίας που έκανε την εμφάνισή του πριν περίπου ένα μήνα στα Χανιά, με σκοπό να αναπτύξει την αλληλεγγύη και τη συνεργασία μεταξύ των ατόμων, που βιώνουν καθημερινά την οικονομική κρίση.

Αυξήθηκε ο αριθμός των υπόπτων για τους φόνους, που διέπραξαν οι νεοναζί

Οι αρχές της Γερμανίας αύξησαν τον αριθμό των υπόπτων για τις δολοφονίες, που διέπραξαν νεοναζί, σε "μια δωδεκάδα" . Μέχρι στιγμής, δύο άνθρωποι έχουν συλληφθεί για την υπόθεση, που έχει χαρακτηριστεί σκάνδαλο από το γαλλικό Τύπο: η Μπεάτε Τσεπ, 36 ετών, η μόνη επιζήσασα από μια τριμελή ομάδα του νεοναζιστικού υποκόσμου, και ο Χόλγκερ Γκ., ο οποίος σύμφωνα με την αστυνομία "δάνειζε" τα έγγραφά του στην τριάδα.

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Στην ΕΥΠ πρώην μέλος του ΛΑ.Ο.Σ. που χαιρετά ναζιστικά

ΠΑΣΠ, με ΜΠΡΑΒΟΥΣ και ΜΑΤ, απομονώνουν και επιτίθενται σε φοιτήτρια μέλος της ΕΑΑΚ, τραυματίζουν πέντε φοιτητές με πέτρες

Καταγγελία ΕΑΑΚ για τραμπουκισμούς της ΠΑΣΟ στην πορεία του Πολυτεχνείου

Καταγγέλλουμε την πολιτική συμμορία της ΠΑΣΠ η οποία την Τρίτη 15/11 επιτέθηκε με πέτρες σε φοιτητές έξω από τον χώρο του Πολυτεχνείου ενώ προηγουμένως είχε απομονώσει φοιτήτρια, μέλος της ΕΑΑΚ, ασκώντας πάνω της χυδαία φυσική και ψυχολογική βία παρακρατικού τύπου. Τέτοια επίθεση έχουμε δει στο παρελθόν μόνο από τη Χρυσή Αυγή και παρακρατικές ομάδες ενώ η τακτική της αιχμαλωσίας και του βασανισμού θυμίζει τα τάγματα ασφαλείας.

Όλα τα σφάζουν, όλα τα μαχαιρώνουν

Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΠΟΥΓΑΝΗ
Στην εποχή της κρίσης ο ακροδεξιός λαϊκισμός γίνεται κυβέρνηση την ίδια στιγμή που η ρατσιστική βία βρίσκει πάντα τρόπο να ξεσπά στους αδύναμους।










Τους τελευταίους μήνες έχουν συμβεί μπόλικα περιστατικά τα οποία περνούν στα ψιλά της ειδησεογραφίας και αποδεικνύουν πως ακροδεξιές συμμορίες ξεσαλώνουν ανενόχλητες υπό την ανοχή της αστυνομίας.

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Yποστηρικτής ταγματασφαλιτών ο Βορίδης

Ο υπουργός της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΛάΟΣ-ΝΔ δεν είναι μόνον υποστηρικτής του Λε Πεν, αλλά και θιασώτης της φασιστικής οργάνωσης Χ!
Νέα στοιχεία για την «δημοκρατική» δράση και πορεία του κ. Βορίδη, που ο κ. Γιώργος Παπανδρέου ανέθεσε το χαρτοφυλάκιο των Υποδομών…


Ο κ. Βορίδης δεν είναι μόνον ο γνωστός παρακρατικός τσεκουροφόρος. Εκτός από θιασώτης και θαυμαστής του Λε Πέν, είναι και θαυμαστής της φασιστικής προδοτικής οργάνωσης ταγματασφαλιτών “Χ”!
Σήμερα, με τη συμμετοχή του σε μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται ως δημοκράτης πολιτικός θεωρώντας πως ο ελληνικός λαός πάσχει από αμνησία.
Άραγε ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, υποτίθεται σοσιαλιστής, δεν γνώριζε τη δράση του κ. Βορίδη ή εκτελεί εργασία ξεπλύματος της ακροδεξιάς και με ποιο αντίτιμο;
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ νιώθουν μια ελάχιστη ντροπή ή συνεργάζονται και υπερψηφίζουν τον κ. Βορίδη για την καρέκλα τους και τον παχυλό βουλευτικό μισθό;
Άραγε τι θα πουν στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟκ για τις πράξεις τους;
Δείτε τη δράση του Υπουργού της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΛάΟΣ-ΝΔ...


Τα στοιχεία από το βιβλίο

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Βίντεο; Εισβολή των ΜΑΤ στο ΑΠΘ. Καταπάτηση του ασύλου.


Λίγο πριν από τις 9,30 το βράδυ, περίπου μία ώρα μετά τη λήξη της πορείας για τη φετινή επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και αφού είχαν προηγηθεί σποραδικά επεισόδια χαμηλής έντασης, μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις, της κυβέρνησης της ενωμένης δεξιάς του Παπαδήμου, έσπασαν το πανεπιστημιακό άσυλο του ΑΠΘ, εφαρμόζοντας κατά γράμμα το νέο υπέραυταρχικό νόμο πλαίσιο ΠΑΣΟΚ, Νέας Δημοκρατίας, ΛΑΟΣ και Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Άλλες διμοιρίες από τη Θεολογική Σχολή και άλλες από την κεντρική είσοδο της πανεπιστημιούπολης, μεταξύ της Αίθουσας Τελετών και της Βιβλιοθήκης εισέβαλαν συντονισμένα μέσα στο ΑΠΘ, κάνοντας εκτεταμένη χρήση χημικών, χτυπώντας όποιον έβρισκαν μπροστά τους και προχωρώντας ακόμα και σε συλλήψεις στο σωρό μέσα στο χώρο του ασύλου. Τα ΜΑΤ έφτασαν μέχρι τα σκαλιά της Αίθουσας Τελετών του ΑΠΘ και προσπάθησαν να μπούνε ακόμα και μέσα στο κτίριο, που ήταν γεμάτο από κόσμο, προκαλώντας σκηνές πανικού και τρόμου.

Μία διμοιρία κατάφερε τελικά να μπει μέσα στο φουαγιέ της Αίθουσας Τελετών, αλλά απωθήθηκε από τον κόσμο που ήταν εκεί συγκεντρωμένος. Οι φοιτητές, που παρέμειναν στην πανεπιστημιούπολη μετά το τέλος της πορείας, κατάφεραν να ανασυγκροτηθούν μέσα σε λίγα λεπτά και δυναμικά μπόρεσαν να πετάξουν έξω από το άσυλο τις διμοιρίες των ΜΑΤ, που προς στιγμή πανηγύριζαν για την «κατάληψη» του ΑΠΘ.


Πηγή: http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1354935

HΠΑ: Φωτογραφία-σοκ της 84χρονης διαδηλώτριας που ψεκάστηκε με χημικά


Τον γύρο του κόσμου κάνει η φωτογραφία της 84χρονης Dorli Rainey, η οποία συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις του κινήματος «Occupy Seattle» ψεκάστηκε με σπρέι πιπεριού από τις αστυνομικές δυνάμεις. Η ηλικιωμένη, η οποία έχει αποκτήσει το προσωνύμιο «πρόγονος του κινήματος της Κατάληψης της Wall Street» ψεκάστηκε στο πρόσωπο την Τρίτη το βράδυ στο κέντρο του Σιάτλ.

Όπως ανέφερε το CBS, εκτός από την ηλικιωμένη, στο νοσοκομείο κατέληξε μια 19χρονη έγκυος γυναίκα και ένας ιερέας.

H βαναυσότητα δεν γνωρίζει σύνορα και ηλικίες

Μια γιορτή για τη μικρή Πηγή - Ο Καραγκιόζης, το μαγεμένο δεντρί και ο καλικάντζαρος

Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για το κοριτσάκι εδώ.

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Και τώρα, τι θα απογίνουμε χωρίς Μπουμπούκο;

Ναι ρε μαλάκες, τώρα που τον κάνατε υπουργό, με ποιανού τις γκαρίδες θα γελάμε; Με ποιανού τις αγριοφωνάρες θα σπάνε όλα τα γυαλικά στο σπίτι μας, με ποιανού τις φασιστομπαρούφες θα περνάμε την ώρα μας, με ποιανού τα ελληνόκαβλα παραληρήματα θα πέφτουμε κάτω από το γέλιο (σαν αυτά τα "ακόμα και όταν φτύνετε τον κόρφο σας, τους αρχαίους Έλληνες μιμείστε" σε ένταση 130 ντεσιμπέλ), και γενικά ΠΟΙΟΝ ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ ΘΑ ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟ; Το φλώρο τον αδερφό του; Αυτός με το ζόρι πιάνει τα 30 ντεσιμπέλ, και για να τα πιάσει κι αυτά πρέπει να του δώσεις κλωτσιά στον κώλο!

θΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΕΙ Ο ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ. Τι θα απογίνει η σάτιρα χωρίς αυτόν;

Συγκέντρωση ενάντια στη φασιστομάζωξη στο Χολαργό

Τίποτα δεν είναι πια ίδιο. Οι αυταπάτες καταρρέουν, με μια ταχύτητα πρωτόγνωρη. Κάτω από τη λαϊκή πίεση (απεργία 19-20/10, συγκρούσεις με τα ΜΑΤ έξω από τη βουλή, πανώ σε όλα τα γήπεδα, μετατροπή των παρελάσεων σε διαδηλώσεις οργής), αλλά και την ανεξέλεγκτη εξέλιξη της παγκόσμιας κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος, μια σύγχρονη χούντα μας επιβλήθηκε. Μιλάμε για την επιθετική ανασύνταξη του αστικού μπλοκ εξουσίας για να επιβάλλει, με κάθε τρόπο και κάθε κόστος, τα συμφέροντα του ελληνικού και διεθνούς κεφαλαίου

“Ντρέπομαι γι αυτό που ήμουν, γι αυτό που έκανα”

“Τότε αισθανόμουν ότι έκανα κάτι καλό, κάτι μεγάλο. Στους “μαυροσκούφηδες”, στο Γουδί, είχα γίνει ο ήρωας που διέλυσε τους εχθρούς της πατρίδας, τα “παλιοκουμμούνια”, όπως λέγαμε τότε τους φοιτητές. Αυτά μου έλεγαν, αυτά πίστευα. Τι περιμένεις!.. Ούτε μια εφημερίδα δεν είχα διαβάσει μέχρι τότε. Είχα γίνει και εγώ φασίστας. Μέχρι που μπήκα μέσα, πίστευα αυτό που έκανα. Στη συνέχεια έγινε ο εφιάλτης της ζωής μου“.

Ο στρατιώτης/οδηγός του τάνκ που γκρέμισε την πύλη του Πολυτεχνείου σπάει τη σιωπή του και μιλάει πρωτη φορα για το μακελειο της 17ης Νοεμβρίου 1973 σε ειδικό αφιέρωμα της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ που δημοσιεύτηκε στις 9/11/2003

Μισθοφόροι της ΠΑΣΠ με 200€


Σύμφωνα με πληροφορίες που διασταυρώσαμε με έγκυρες πηγές, μηχανισμοί από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ έχουν προβεί στην πρόσληψη ροπαλοφόρων, κυρίως από οργανωμένους οπαδούς του Ολυμπιακού, προκειμένου να ενισχύσουν το μπλοκ της ΠΑΣΠ στη σημερινή πορεία για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Οι «στρατολόγοι» υποσχέθηκαν από 100 έως 200€ σε όσους συμμετάσχουν στην ενίσχυση των τάξεων των ροπαλοφόρων της ΠΑΣΠ.

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Μια μαρτυρία για το ρόλο των ΚΝΑΤ στο Πολυτεχνείο το 1980


H πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία είχε απαγορευθεί. Οι δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς συγκρότησαν ένα τεράστιο μπλοκ (10.000;), συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ προκειμένου να σπάσουν το αστυνομικό φράγμα στο ύψος της Βουλής (ΜΑΤ και από πίσω αύρες για όσους τις θυμούνται κλπ) και στην τρομακτική καταστολή που ακολούθησε υπήρχαν δύο νεκροί ο Κουμής και η Κανελοπούλου. Ήταν η εποχή του 17% για το ΚΚΕ και ίσως οι παλαιότεροι να θυμούνται τα ΜΑΤ να ξυλοκοπούν ανελέητα τους διαδηλωτές στα κάθετα στενά της Πανεπιστημίου που δεν είχαν διαφυγή αφού τους εμπόδιζαν οι αλυσίδες του ΚΚΕ που πορεύονταν την ίδια στιγμή στη Σταδίου

Με συνεχείς συγκρούσεις το μπλοκ των διαδηλωτών υποχώρησε από Πανεπιστημίου – Πατησίων με κατεύθυνση το Πολυτεχνείο το οποίο και κατελήφθη. Οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν όλη τη νύχτα, αποκρούστηκε η προσπάθεια των ΜΑΤ να μπουν στο Πολυτεχνείο και μάλιστα για όσους το θυμούνται στη Στουρνάρα τραυματίστηκε στο στήθος από σφαίρα ο σ. Παπαπολυμέρου που από θαύμα δεν ήταν ο τρίτος νεκρός.(την επόμενη ημέρα δημοσιεύτηκε η φωτογραφία του αστυνομικού που έριχνε με το περίστροφο στο ψαχνό).

Οι δύο νεκροί και οι εκατοντάδες τραυματίες πάγωσαν τις ηγεσίες των εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων αφού κανένας τους δεν περίμενε τέτοια καταστολή. Έτσι στην ουσία, την επόμενη ημέρα το Πολυτεχνείο ήταν κατειλημμένο από απλό κόσμο, που έδωσε μεν τη μάχη του όλη τη νύχτα αλλά ουσιαστικά παρέμενε στο χώρο χωρίς σχεδιασμό για το μετέπειτα.

Τις πρωινές ώρες και αφού τα ΜΑΤ είχαν αποσυρθεί έκαναν την εμφάνισή τους οι δυνάμεις του ΚΚΕ. Περιττό να προσθέσω ότι εμείς αρχικά χαρήκαμε που τους είδαμε –πνιγμένοι όλη τη νύχτα από τα δακρυγόνα και κατάκοποι- θεωρώντας ότι επιτέλους ξύπνησαν και έρχονται οργανωμένα να εκδηλώσουν τη συμπαράστασή τους. Γρήγορα διαψευστήκαμε. Θυμάμαι τα μπλοκ της ΕΣΑΚ που έρχονταν από τα γραφεία της ΚΝΕ που ήταν στην Τζώρτζ με τον ανάλογο εξοπλισμό -ξύλα σαν γκλοπ τυλιγμένα σε εφημερίδες για να μην κάνουν μπαμ (φαίνονται σε κάποια από τις φωτογραφίες)– και τον κόσμο να τρέχει έντρομος.

Αυτό που δεν κατάφεραν τα ΜΑΤ το πέτυχαν τα ΚΝΑΤ. Μετά από συγκρούσεις κατέλαβαν το Πολυτεχνείο.

Για την ιστορία έγινε προσπάθεια ανακατάληψης –υπάρχει η γνωστή φωτογραφία με τα κάγκελα στην πύλη της Στουρνάρα να έχουν ξηλωθεί- και εκεί βοήθησαν τα ΜΑΤ. Μάλλον αυτό δείχνει η φωτογραφία με τα δακρυγόνα.
Αυτά που γράφω ίσως στους νεότερους να φαίνονται απίστευτα πλην όμως είχα την ατυχία –σαν απλός αριστερός φοιτητής του Μαθηματικού – να ζήσω από κοντά τόσο την κρατική όσο και την κομματική καταστολή.
Πολύ φοβάμαι ότι οι λογικές του συμβιβασμού και της καταστολής στο εσωτερικό του κινήματος που τότε κυριαρχούσαν στο ΚΚΕ δεν έχουν εξαφανιστεί σήμερα. Το αντίθετο μάλιστα.

Όταν πηγαίνανε ναζί σχολείο...


"Περισσότεροι από 1.000" μετρήθηκαν οι φασίστες στην Νίκαια.Έχουν μπερδευτεί με τις αναγωγές στα ποσοστά όταν αφαιρείται οι αποχή.Εδώ βλέπετε μια εικόνα που δείχνει ότι κατα βάθος δεν έχουν χάσει την παιδικότητά τους.Στημένοι σε τριάδες-τετράδες (;) κάθονται στην καθιερωμένη προσευχή.Σε κόκκινο (φτου-φτου) κύκλο ο διευθυντής.Μας διασκεδάσατε πάλι

Αυτό θα πει πάντως αυτοπεριφρουρούμενη πορεία..Έστω γραμμή--σειρά.Φανταστείτε τους σε διάδρομο super-market..

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

ΝΕΚΡΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΠΟ ΝΕΟΝΑΖΙ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ. ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΑ ΕΓΧΩΡΙΑ ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ???

Tρεις νεοναζί καταζητούμενοι για δολοφονίες Τούρκων και Ελλήνων στη Γερμανία, βρέθηκαν νεκροί αυτή την εβδομάδα.

Τρεις φερόμενοι ως νεοναζί, δύο άνδρες και μία γυναίκα, που καταζητούνταν εδώ και 15 χρόνια στην Γερμανία είναι οι βασικοί ύποπτοι για τις δολοφονίες οκτώ Τούρκων και Ελλήνων ιδιοκτητών καταστημάτων στην Γερμανία.

«Υπάρχουν αρκετά στοιχεία που δείχνουν ότι οι φόνοι μπορεί να είναι δουλειά μιας ακροδεξιάς ομάδας» ανέφεραν εισαγγελείς στην Καρλσρούη.

Μία γυναίκα έχει ήδη προφυλακιστεί και είναι πιθανό να καταδικαστεί για δολοφονία.

Οι δύο άνδρες, οι οποίοι επίσης είναι ύποπτοι για τη ληστεία μίας τράπεζας, βρέθηκαν νεκροί σε ένα καμένο τροχόσπιτο αυτήν την εβδομάδα. Ερευνητές πιστεύουν ότι αυτοκτόνησαν.

Οι δολοφονίες των ιδιοκτητών καταστημάτων από το 2000 έως το 2006 απασχολούσαν τη γερμανική αστυνομία επί χρόνια και είχαν δημιουργήσει φόβο στις μειονότητες.

Τα θύματα είχαν πυροβοληθεί στο κεφάλι, ενώ βρίσκονταν στο κατάστημά τους.

Οι τρεις ύποπτοι είχαν εξαφανιστεί το 1998 όταν η αστυνομία ήταν έτοιμη να τους συλλάβει για την τοποθέτηση δύο βομβών, οι οποίες δεν εξερράγησαν.

Σύμφωνα με τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς στην Καρλσρούη, το όπλο που χρησιμοποιήθηκε για τις δολοφονίες των καταστηματαρχών βρέθηκε στο διαμέρισμα ενός εκ των δύο ανδρών που βρέθηκαν νεκροί στο τροχόσπιτο.

ΑΠΟ ΕΔΩ


ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΑΚΡΥΒΡΕΧΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΥΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

Οι Anonymous "επιτέθηκαν" σε site νεοναζί

''Δεν ανεχόμαστε καμία ομάδα που βασίζεται σε φυλετικές, σεξουαλικές και θρησκευτικές διακρίσεις''






Η ιδέα των Αnonymous φαίνεται να εξαπλώνεται, με μεγάλες διαστάσεις, σε όλο τον κόσμο.
Oι Anonymous ανέλαβαν την ευθύνη της επίθεσης σε site ομάδας νεοναζί στη...

Φινλανδία, δημοσιεύοντας μάλιστα τα ονόματα και τα στοιχεία μελών της οργάνωσης.''Δεν ανεχόμαστε καμία ομάδα που βασίζεται σε φυλετικές, σεξουαλικές και θρησκευτικές διακρίσεις'', τονίζει η ανακοίνωση, ενώ σύμβουλος βουλευτή έχει παραιτηθεί καθώς το όνομά της συμπεριλαμβάνεται στη λίστα.


Δείτε τις επιχειρήσεις των Anonymous στην Ελλάδα στο Facebook εδώ : https://www.facebook.com/pages/Anonymous-OpGreece/111859248917616

Ψηφισμα του ΦΣ ΑΣΟΕΕ για τις επιθέσεις σε μετανάστες

Ψήφισμα Γενικής Συνέλευση 10/11 του

Φ.Σ. ΑΣΟΕΕ «Σωτήρης Πέτρουλας» για τις επιθέσεις σε μετανάστες 8&9/11



Στις 9/11/11 στις 9 το πρωί άνδρες της αστυνομικής ομάδας ΔΙΑΣ επιτέθηκαν στους μετανάστες γύρω από την ΑΣΟΕΕ. Πολλές μηχανές μαζί όρμισαν στους μετανάστες με τρόπο δολοφονικό συλλαμβάνοντας τελικά δύο εξ αυτών.

Επιπλέον την ίδια ημέρα το μεσημέρι ένας φοιτητής επιτέθηκε και ξυλοκόπησε αναίτια μετανάστη που μοίραζε φυλλάδια στην είσοδο της Δεριγνύ και εν συνεχεία ο φοιτητής κατέφυγε στους χώρους της ΑΣΟΕΕ. Δεν είναι η πρώτη φορά που το άτομο αυτό προβαίνει σε τέτοιου είδους πράξεις. Τέτοιες όμως φασιστικές και ρατσιστικές λογικές και πρακτικές δεν έχουν καμία θέση στην ΑΣΟΕΕ και πρέπει να απομωνοθούν.

Ο Φ.Σ. ΑΣΟΕΕ «Σωτήρης Πέτρουλας» καταδικάζει απερίφραστα αυτές τις συμπεριφορές. Το Άσυλο ήταν και είναι χώρος κοινωνικών αγώνων και τα μέλη του Συλλόγου οφείλουν να το υπερασπίσουν.

Και στις 8/11/11, διμοιρία των ΜΑΤ και δημοτική αστυνομία επιτέθηκε με δολοφονικό τρόπο σε μετανάστες που βρίσκονται στην οδό Ακαδημίας και στο παρκάκι της Νομικής, χώροι Ασύλου.

Η φασιστική επίθεση των ΜΑΤ με προεξάρχοντα και επιτηρητή της επιχείρησης τον δήμαρχο Καμίνη αποτελεί ξεκάθαρη άρση Ασύλου. Έντρομοι οι φοιτητές της ΝΟΠΕ παρακολούθησαν για ένα δεκάλεπτο τους τραμπούκους δολοφόνους των ΜΑΤ να ανοίγουν κεφάλια μεταναστών στην είσοδο της Νομικής σχολής βάζοντας σε κίνδυνο περαστικούς και φοιτητές.

Η τρομοκρατική επίθεση των ΜΑΤ σε χώρο Ασύλου αποτελεί την πρώτη ένδειξη του τί σημαίνει για αυτούς “εθνική σωτηρία” και κυβέρνηση συνεργασίας, η τρομοκρατία δηλαδή του λαού, η καταστολή των φοιτητών και του κόσμου της εργασίας. Μπορεί για αυτούς το Άσυλο να ανήκει στο παρελθόν αλλά για εμάς, το φοιτητικό κίνημα, το εργατικό και εν γένει το λαικό κίνημα, το Άσυλο είναι ζωντανό, προπύργιο των αγώνων μας και της αντίστασης μας απέναντι στην κυβερνητική πολιτική που δολοφονεί εργαζομένους σε πανεργατικές πορείες και εξαθλιώνει την κοινωνία

Η αλληλεγγύη μας προς κάθε καταπιεσμένο, μετανάστη και μη είναι δεδομένη.

Ειδικά εμείς οι νέοι ξέρουμε καλά ότι οι μετανάστες είναι εικόνα από το δικό μας μέλλον, αν όχι παρόν.

Δεν θα δείξουμε καμία ανοχή σε ρατσιστικές και φασιστικές πρακτικές και λογικές.

Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης και σύμφωνα με το καταστατικό της ΕΦΕΕ ο φοιτητής διαγράφεται από τον Σύλλογο.

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Στην απομόνωση δύο μέλη της ΣΠΦ και ο Ρ.Συριανός

Στις 11/11 πραγματοποιήθηκαν οι πειθαρχικές μεταγωγές των συντρόφων-μελών της ΣΠΦ Γιώργου Πολύδωρου και Δαμιανού Μπολάνο. Προφανώς, η χρονική συγκυρία δεν είναι τυχαία, καθώς η πιθανότητα επερχόμενων κινητοποιήσεων υποβόσκει στην κοινωνία των φυλακών, εξαιτίας των αυξημένων περικοπών στα βασικά είδη ανάγκης.



Ο σύντροφος Γ.Πολύδωρος οδηγήθηκε στις φυλακές Χαλκίδας. Εκεί παραμένοντας συνεπής με την αξιοπρέπεια του αρνήθηκε τον εξευτελιστικό σωματικό έλεγχο που ήθελαν να εφαρμόσουν οι ανθρωποφύλακες και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην απομόνωση (για τέταρτη φορά μέσα σε 7 μήνες που είναι κρατούμενος).



Ο σύντροφος Δ.Μπολάνο οδηγήθηκε στις φυλακές Τρικάλων, που βρίσκεται επίσης ο σύντροφος-μέλος της ΣΠΦ Χάρης Χατζημιχελάκης.



Οι δύο σύντροφοι απαίτησαν το αυτονόητο, να βρίσκονται στην ίδια ακτίνα. Αυτή τη στιγμή η απαίτηση τους δεν έγινε δεκτή και ο Δαμιανός αρνήθηκε να μπει σε οποιαδήποτε άλλη ακτίνα με αποτέλεσμα να οδηγηθεί προσωρινά (σύμφωνα με τα λεγόμενα της υπηρεσίας) στην απομόνωση.



Φυσικά, οι δύο σύντροφοι δεν πρόκειται να κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια... Η δημοσιοποίηση των συνθηκών των φυλακισμένων μελών της ΣΠΦ είναι απλά το πρώτο βήμα μιας κίνησης. Μιας κίνησης που αιωρείται πάνω από τα κεφάλια των επικεφαλών του "σωφρονιστικού συστήματος" σαν ένα τσεκούρι και γυρνάει...γυρνάει....γυρνάει...

ΥΓ: Επίσης στις 11/11 πληροφορηθήκαμε ότι και ο σύντροφος Ράμι Συριανός βρίσκεται στην απομόνωση στις φυλακές των Διαβατών, που μετήχθη έκτακτα. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου προάσπισε την αξιοπρέπεια με αποτέλεσμα οι ανθρωποφύλακες να τον περάσουν τις επόμενες μέρες από τον εισαγγελέα της φυλακής για πειθαρχική απείθεια.



Παράλληλα, στις 5 Δεκεμβρίου έχει οριστεί η δίκη του για την ένοπλη απαλλοτρίωση σε κρατικό οργανισμό για την οποία έχει αναλάβει περήφανα την ευθύνη.

ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΙΜΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΣΕΒΑΣΜΟΣ-ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ



Αλληλέγγυοι/ες για την υπόθεση της Ε.Ο. ΣΠΦ

Η ιστορία μιας φωτογραφίας

Ο Γ. Καρατζαφέρης δικαιολόγησε τον αποκλεισμό του Μ. Βορίδη από την υποψηφιότητα για την Περιφέρεια Αττικής παραπέμποντας σε ένα παλιό ενσταντανέ που δείχνει τον βουλευτή με τσεκούρι

Του ΤΑΣΟΥ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Αν πιστέψουμε τα ηγετικά στελέχη του ΛΑΟΣ, μια φωτογραφία πλανιόταν πάνω από την ακροδεξιά στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές: η εικόνα του Μάκη Βορίδη, εν έτει 1985, με αυτοσχέδιο τσεκούρι ανά χείρας, ανάμεσα σε κρανοφόρους, ασπιδοφόρους και ροπαλοφόρους συναγωνιστές του της Νεολαίας ΕΠΕΝ.

Ο "τσεκουράτος" Μάκης Βορίδης και η χούντα που μας φέρνουν σιγά-σιγά

Μιας και στα πλαίσια της "εθνικής ενότητας" που πάνε να μας πλασάρουν σαν κάτι καλό που πρέπει να το αποδεχτούμε, το ΑάΟΣ μπήκε στην κυβέρνηση με το Μάκη Βορίδη να παίρνει το υπουργείο Μεταφορών, καλό θα ήταν σε αυτό το σημείο να θυμηθούμε το παρελθόν (το παλιό αλλά και το πιο πρόσφατο) του νέου υπουργού.

Αναδημοσιεύουμε ένα παλιό άρθρο από το Jungle-Report, με λίγες δικές μας πινελιές στο τέλος.

"Θαυμάστε, θαυμάστε, θαυμάστε μια ανάμνηση από τη δεκαετία του '80. Βρισκόμαστε στο Μάρτιο του 1985 και μια ομάδα διαδηλωτών διαμαρτύρεται «για την αστυνόμευση των Εξαρχείων και την αστυνομική βία», τότε ήταν σε εφαρμογή το διαβόητο σχέδιο «επιχείρηση Αρετή» από τον υπουργό Αντώνη Δροσογιάννη και εκτελεστή την Αστυνομία, δήθεν για την «εκκαθάριση» των Εξαρχείων από τους αναρχικούς. Μία ομάδα από ΕΠΕΝίτες, οπλισμένης με ρόπαλα, σιδηρολοστούς και κράνη ορμάει στους διαδηλωτές κι αυτοί αμύνθηκαν εξωθώντας τους στα τότε γραφεία της χουντικής οργάνωσης στην Ακαδημίας και Κιάφας. Ένας από τους συμμετέχοντες στη συμμορία των φασιστών μπήκε λίγη ώρα πριν στο κάδρο ενός φωτογράφου: ήταν ο Μαυρουδής (Μάκης) Βορίδης που κραδαίνει ένα... αυτοσχέδιο τσεκούρι!



Δε τους ξαναπιστεύω

Όπως έχει γράψει το μπλογκ των αποκαλύψεων αντί-νέα τάξη πραγμάτων, ο αριθμός 11 συνδέεται με θανατικά και γενικά πίσω απο αυτόν κρύβονται σκοτεινές δυνάμεις (μάλλον θα είναι ο αγαπημένος αριθμός των μασώνων).
Έτσι περιμέναμε την 11-11-2011 (τι πιο συμβολικό) να βγει η πρόβλεψη του αντι-ν.τ.π. και να γίνει κάποιο γεγονος αντίστοιχο της 11ης Σεπτεμβριου η του καταστροφικού σεισμού στην Ιαπωνία. Η ώρα είναι περασμένες δυο και ακόμα τίποτα.... Ευτυχώς που δε το παίξαμε και στο στοίχημα.

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ

Μάζωξη θέλουν να κάνουν στην περιοχή της Νίκαιας τα ασπόνδυλα της χρυσής αυγής ενάντια λέει στην εγκληματικότητα των λαθρομεταναστών. Με λίγα λόγια δε τους πειράζει γενικά η εγκληματικότητα αλλα μόνο όταν αυτή γίνεται απο λαθρομετανάστες, η εγκληματικότητα των ελλήνων είναι καλη (ειδικά οταν οι εγκληματίες ειναι υποψηφιοι σε συνδιασμούς της χρυσής αυγής όπως ο Παναγιώτης Μπαντέμης και ο Χρήστος Ρήγας).
Φυσικα η απάντηση αντιφασιστικών ομάδων και οργανώσεων ήταν άμεση με κάλεσμα πορείας την ίδια ημερα.

Τραμπουκισμοί των ΜΑΤ στα Εξάρχεια

Λίγο μετά τις 2:00π.μ. μια ομάδα ατόμων πραγματοποίησε δυναμική επίθεση στην διμοιρία των ΜΑΤ που χρόνια τώρα εδρεύει μπροστά από το υπουργείο πολιτισμού (πρώην βασανιστήρια της ΕΑΤ-ΕΣΑ) στα Εξάρχεια.

Έπειτα 3-4 διμοιρίες ΜΑΤ εισέβαλαν στα Εξάρχεια και άρχισαν να τραμπουκίζουν αδιάκριτα τον παρευρισκόμενο κόσμο ενώ πραγματοποίησαν δυο βίαιες προσαγωγές νεαρών, ο ένας μάλιστα εκ των οποίων δε γλίτωσε από χτυπήματα στο κεφάλι παρότι τους φώναζε πως είναι επιληπτικός.

Από την βιαιότητα των ΜΑΤ δεν γλίτωσε ο κόσμος που τους αποδοκίμαζε καθώς και η κάμερα μας. Οι τραμπουκισμοί συνεχίστηκαν για περίπου 15 λεπτά με τα ΜΑΤ να προκαλούν πετώντας πέτρες και φωνάζοντας "κοτούλες", "πάμε να φύγουμε εδώ είναι φλώροι".

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ. Πολυτεχνείο 1995.

Από την Αναρχική Αρχειοθήκη κυκλοφορεί το βιβλίο Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ, Πολυτεχνείο 1995.



Πρόκειται για μια Συλλογή Ντοκουμέντων που, μέσα σε 240 σελίδες μεγάλου σχήματος, δίνει μια εικόνα της κατάστασης που υπήρχε πριν, κατά και μετά το ξέσπασμα της εξέγερσης.

Στο βιβλίο περιλαμβάνεται ανέκδοτο υλικό καθώς και κείμενα που αναφέρονται στο σημαντικό αυτό γεγονός. Παρατίθενται, επίσης, αποσπάσματα από εφημερίδες, φωτογραφίες, προκηρύξεις, αφίσες καθώς και ανατυπώσεις εντύπων που είχαν εκδοθεί σε σχέση με την εξέγερση.

«Είναι δύσκολο να εκτιμήσει κάποιος ένα γεγονός εάν δεν προσπαθήσει να ανατρέξει όσον το δυνατόν πιο εμπεριστατωμένα στις απόψεις και στις καταβολές όσων συμμετείχαν με καθοριστικό τρόπο στην δημιουργία του. Σίγουρα κάτι τέτοιο αφορά μια συλλογική διεργασία στην οποία έχουν την δυνατότητα, αλλά και κάθε λόγο σε κάθε περίπτωση να συμβάλλουν πρώτα και κύρια οι αναρχικές ομάδες, όσο τουλάχιστον αφορά τους αναρχικούς. Γεγονότα που όπως προαναφέρθηκε σημάδεψαν τους κοινωνικούς αγώνες, γεγονότα που έφεραν στο προσκήνιο απόψεις και πρακτικές που ενόχλησαν το κράτος και τους μηχανισμούς του δεν «κλείνουν», όσα και αν έχουν καταγραφεί σε σχέση με αυτά.

[…]Το πόσο συνταράχτηκε το κράτος από την εξέγερση του 1995 μπορούμε να το αντιληφθούμε όταν διαπιστώσουμε πως σε κάθε περίπτωση σύλληψης ή αναφοράς σε κάποιους ανθρώπους που συσχετίζονται με το 1995 οι κρατικοί υπάλληλοι δεν χάνουν την ευκαιρία να το επισημαίνουν. Αλλά αυτό είναι πραγματικά ένας φόρος τιμής στην εξέγερση, ένας φόρος τιμής σ’ αυτούς που μπορούν να κάνουν τα «αδύνατα» δυνατά…

Είναι μια πραγματικότητα το ότι υπάρχουν οι προδιαγεγραμμένοι και ανατεθειμένοι ρόλοι αφ’ ενός, και η αγωνιστική στάση αφ’ ετέρου. Και οι ρόλοι από την αγωνιστική στάση απέχουν πολύ. Στην πρώτη έχουμε όλα τα χαρακτηριστικά της ανάδειξης ενός ατομισμού και στην άλλη την ανιδιοτέλεια και την αντικρατική στάση. Χρειάζεται, επίσης, να επισημάνουμε πως από τους 500 και πλέον εξεγερμένους του Πολυτεχνείου 1995 που πέρασαν από τα δικαστήρια ενηλίκων ή ανηλίκων ΜΟΝΟΝ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟ ΧΡΟΝΙΚΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑ. Αυτό είναι μια αντανάκλαση της κοινωνικής δυναμικής που υπήρχε, κάνοντας το κράτος να είναι «συγκρατημένο».

[…] Κάθε εξέγερση είναι μοναδική. Αυτή η μοναδικότητα είναι που μας επιτρέπει να διακρίνουμε τα χαρακτηριστικά που αναδείχτηκαν πριν, κατά και μετά την εκδήλωσή της. Και το ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ του 1995, δεν μπόρεσε να αποφύγει τη μοίρα των εξεγέρσεων που προηγήθηκαν από αυτό, αλλά και που το ακολούθησαν. ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ σημαντικών εξελίξεων. Έτσι είναι. Ο κανόνας των εξεγέρσεων στον ελλαδικό χώρο είναι να προηγούνται (συνήθως) καταστάσεων και λιγότερο να έπονται.

Η Εξέγερση του 1995, όταν ξέσπασε με πολλές αφορμές, σηματοδότησε το τέλος μιας περιόδου τόσο της κυριαρχίας, όσο και των κοινωνικών αγώνων στον Ελλαδικό χώρο. Ήρθε σε μια στιγμή όπου έμπαινε σε πράξη η εφαρμογή των ευρύτερων σχεδίων της κυριαρχίας και για τον ελλαδικό χώρο.

Το Πολυτεχνείο του 1995, λόγω του χρονικού σημείου κατά το οποίο εκδηλώθηκε, αλλά και εξ αιτίας της πολυσυνθετότητας των συμμετεχόντων σ’ αυτό, έδωσε κάτι το ξεχωριστό: την ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗ διάσταση.

Καταθέτουμε, λοιπόν, αυτή μας την προσπάθεια ως μία συμβολή στην κοινωνική και ιστορική μνήμη και ελπίζουμε πως μέσα από το υλικό που έχει συγκεντρωθεί, σ’ αυτή την έκδοση, αναδεικνύονται οι ουσιαστικές διαστάσεις της εξέγερσης του Νοέμβρη 1995, που κομβικό της σημείο ήταν η κατάληψη του Πολυτεχνείου ανήμερα της 22ης επετείου της εξέγερσης του 1973».

Το βιβλίο Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ, Πολυτεχνείο 1995 διατίθεται σε κεντρικά βιβλιοπωλεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και στα γραφεία της Αναρχικής Αρχειοθήκης αυτών των πόλεων.

anarchy.gr

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής πήραν μια μαζική απάντηση από τους εργαζόμενους και τη νεολαία των Χανίων την 28η Οκτωβρίου. Απομονώθηκαν από το χανιώτικο λαό κατά τη διάρκεια της παρέλασης, όπου πολλά σχολεία παρέλασαν φορώντας το αντιφασιστικό αυτοκόλλητο του Συλλόγου Δασκάλων και νηπιαγωγών και διώχτηκαν κακήν κακώς, όταν προσπάθησαν παρέα μα τα ΜΑΤ να σταματήσουν την πορεία μετά το τέλος της παρέλασης. Πάνω από 2000 κόσμος διαδήλωσε στο κέντρο της πόλης και το λιμάνι με συνθήματα ενάντια στην τρόικα, τα μνημόνια, την κυβέρνηση και τους νεοναζί, σε συντονισμό με τους δεκάδες χιλιάδες που ξεχύθηκαν στους δρόμους σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας σε μια πραγματική γιορτή αντίστασης. Το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο: να κλείσουν τα «γραφεία» που άνοιξε πρόσφατα η Χρυσή Αυγή στην οδό Τζανακάκη γιατί αποτελούν πρόκληση για τα δημοκρατικά αισθήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των Χανιωτών. Δεν θα επιτρέψουμε στους νοσταλγούς του Χίτλερ, του Μεταξά και του Παπαδόπουλου, να έχουν μια σφηγγοφωλιά στο κέντρο της πόλης για να εξαπολύουν τις επιθέσεις τους απέναντι σε μετανάστες, στα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας, σε οποιοδήποτε δεν χωράει στα αρρωστημένα τους πρότυπα. Δεν θα τους αφήσουμε να εκμεταλλευτούν τις δημοκρατικές κατακτήσεις που κερδίθηκαν με τους αγώνες και το αίμα του λαού, προκειμένου να τις διαλύσουν! Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κι ο ίδιος ο Χίτλερ χρησιμοποίησε παράλληλα με τα Τάγματα Εφόδου τους θεσμούς, για να αξιοποιήσει κάθε περιθώριο επιρροής και μετά να καταργήσει κοινοβούλιο, συνδικάτα, κόμματα, συλλόγους, οποιαδήποτε έννοια δημοκρατίας.

Πρόταση για τη θέση του πρωθυπουργού

Μιας και στη χώρα του «κάνε με πρωθυπουργό έστω για μια μέρα και θα τα αλλάξω όλα» κανείς δεν θέλει να γίνει πρωθυπουργός, προτείνω να κάνουμε πρωθυπουργό κάποιον μετανάστη. Ούτως ή άλλως, ο ρόλος του νέου πρωθυπουργού θα είναι διακοσμητικός -ακόμα πιο διακοσμητικός από των προηγούμενων-, οπότε κρίμα είναι να μείνει η ρετσινιά του προδότη σε κάποιον Έλληνα, αφού είναι γνωστό πως είμαστε όλοι ήρωες. Κρίμα είναι να χαλάσουμε το σερί.
Προτείνω λοιπόν ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας να είναι μετανάστης, ενώ καλό θα ήταν να είναι επίσης μαύρος, παραπληγικός, νάνος, τρανσέξουαλ και να έχει AIDS, ώστε να δείξουμε σε όλον τον κόσμο πως η ελληνική κοινωνία έχει κάνει βήματα προόδου, δεν έχει πια ταμπού και βρίσκεται στην παγκόσμια πρωτοπορία.

Επίθεση σε σπίτι Σύριου μετανάστη στο Ν. Κόσμο

Επίθεση σε σπιτι Συριου στον Ν.Κοσμο. 8 ατομα ηλικίας 17-22 με ροπαλα έσπασαν τα ρολλα και τα τζαμια ισογειου διαμερίσματος.Ο ένοικος δεν έχει δωσει κανενα δικαίωμα φιλήσυχος μεσηλικας επαγγελματίας.
Ευτυχώς έμειναν απ'έξω και ο ανθρωπος καπου είχε κρυφτεί και βγηκε μετά από 2 ώρες.Απο τη γειτονια πο μενουν έλληνες και πολλοι ξένοι δεν μίλησε κανείς(από φόβο). Μιλάμε για θρασύτατα πεδαρέλια που αν βλέπαν 2 θα έτρεχαν πιστέυω. Δηστυχώς ήμουν ένας και χωρίς ρόπαλο και αυτοί έφυγαν γελώντας και χαλαρά κάποιοι μπήκαν σε ένα αμάξι 50 μέτρα πιο κάτω. Είναι τραγικό να βλέπεις τον κόσμο να βοηθάει κρυφά τον άνθρωπο από φοβο, την ώρα που τα εγκλήματα γίνονται φανερά. Τις προηγούμενες ημέρες παρακολουθούσε το σπίτι άτομο 20-25 χρονών με χαρακτηριστικά πράσινα γάντια με λευκό τριφύλλι στην πάνω μεριά. Τα φόραγε και χθες την ώρα της επίθεσης. Ίσως κάποιος να τον γνωρίζει...

Δείτε αυτή την κυρία – Ας μην ξεχάσουμε ποτέ…

“Ο κόσμος δεν έγινε τώρα κακός…. πάντα ήταν”

“Το βραβείο δεν το παίρνει πάντα αυτός που το αξίζει”




Irena Sendler
Ιρένα Σέντλερ

Πρόσφατα πέθανε μια 98χρονη κυρία που την έλεγαν Ιρένα.
Κατά τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου η Ιρένα είχε εργαζόταν στο γκέτο της Βαρσοβίας ως ειδική υδραυλικός υπονόμων.
Είχε όμως κι έναν απώτερο σκοπό.
Όντας γερμανίδα ΗΞΕΡΕ ποια ήταν τα σχέδια των ναζί για τους εβραίους.
Η Ιρένα έβγαζε λαθραία βρέφη στον πάτο της εργαλειοθήκης της ή σε ένα σάκο από λινάτσα που είχε στην καρότσα του φορτηγού της τα μεγαλύτερα παιδιά.
Ακόμα, είχε ένα σκύλο στην καρότσα, που τον είχε εκπαιδεύσει να γαβγίζει όταν οι ναζί φαντάροι της άνοιγαν να μπει ή να βγει από το γκέτο.
Οι φαντάροι, φυσικά, δεν ήθελαν πάρε-δώσε με το σκύλο, ενώ το γάβγισμά του κάλυπτε τους θορύβους/ήχους που έκαναν τα βρέφη/παιδιά!
Στο διάστημα που το έκανε αυτό, κατάφερε να φυγαδεύσει και να σώσει 2.500 παιδιά και βρέφη.

Βγαίνει το φίδι από το αυγό

Μελέτη του βρετανικού ινστιτούτου Demos που δημοσιεύτηκε σήμερα στις Βρυξέλλες, προειδοποιεί για ανησυχητική άνοδο του λαϊκισμού και της ακροδεξιάς στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αύξηση της απήχησης της ιδεολογίας της στους κάτω των 30 ετών।



Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στη μελέτη ο συγγραφέας της Τζέιμι Μπάρτελετ "την ώρα που πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν τα μάτια στραμμένα στην κατάσταση της οικονομίας τους, μια άλλη κρίση εμπιστοσύνης δημιουργείται. Σε όλη την Ευρώπη, οι νέοι αισθάνονται εγκαταλελειμμένοι από τα παραδοσιακά κόμματα και τους εκπροσώπους τους και δείχνουν συμπάθεια για τους λαϊκιστικούς σχηματισμούς".

Η μελέτη, βασίστηκε στις απαντήσεις που έδωσαν στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook σχεδόν 11.000 συμπαθούντες 14 εξτρεμιστικών οργανώσεων σε ένδεκα ευρωπαϊκές χώρες και καταλήγει ότι η άνοδος του ισλαμισμού, εκλαμβάνεται ως απειλή και ενώνει ολοένα και περισσότερους στην Ευρώπη, στην “απέναντι” όχθη της ακροδεξιάς.

Σε αυτή οι Ευρωπαίοι καταγγέλλουν επίσης τα αποτελέσματα της παγκοσμιοποίησης που καταστρέφει "τα δικαιώματα των εργαζομένων" και δηλώνουν ότι έχουν "χάσει την πίστη" στην κυβέρνησή τους, τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το δικαστικό σύστημα.

Όπως εξηγεί ο συγγραφέας της μελέτης Μπάρτλετ "κατ' αυτούς, τα κύρια πολιτικά κόμματα έχουν χάσει την επαφή με την πραγματικότητα, είναι ανούσια και απόμακρα, ανίκανα να απαντήσουν στις δυσκολίες που συναντούν καθημερινά στη ζωή". Ενώ όπως προειδοποιεί πρέπει "να ληφθούν στα σοβαρά υπόψη" οι ανησυχίες τους και οι ευρωπαίοι πολιτικοί υπεύθυνοι πρέπει "να κουνηθούν, να ακούσουν και να απαντήσουν".

Ολόκληρη η μελέτη στο: www.demos.co.uk

Επίθεση ΜΑΤ σε μετανάστες σε χώρο ασύλου!

Απόφαση Δ.Σ. Συλλόγου Φοιτητών Νομικής


Σήμερα, 8/11/11, διμοιρία των ΜΑΤ και δημοτική αστυνομία επιτέθηκε με δολοφονικό τρόπο σε μετανάστες που βρίσκονται στην οδό Ακαδημίας και στο παρκάκι της Νομικής, χώροι Ασύλου.
Η φασιστική επίθεση των ΜΑΤ με προεξάρχοντα και επιτηρητή της επιχείρησης τον δήμαρχο Καμίνη αποτελεί ξεκάθαρη άρση Ασύλου (έντρομοι οι φοιτητές της ΝΟΠΕ παρακολούθησαν για ένα δεκάλεπτο τους τραμπούκους δολοφόνους των ΜΑΤ να ανοίγουν κεφάλια μεταναστών στην είσοδο της Νομικής σχολής βάζοντας σε κίνδυνο περαστικούς και φοιτητές). Η τρομοκρατική επίθεση των ΜΑΤ σε χώρο Ασύλου αποτελεί την πρώτη ένδειξη του τί σημαίνει για αυτούς “εθνική σωτηρία” και κυβέρνηση συνεργασίας, η τρομοκρατία δηλαδή του λαού, η καταστολή των φοιτητών και του κόσμου της εργασίας. Μπορεί για αυτούς το Άσυλο να ανήκει στο παρελθόν αλλά για εμάς, το φοιτητικό κίνημα, το εργατικό και εν γένει το λαικό κίνημα, το Άσυλο είναι ζωντανό, προπύργιο των αγώνων μας και της αντυίστασης μας απέναντι στην κυβερνητική πολιτική που δολοφονεί εργαζομένους σε πανεργατικές πορείες και εξαθλιώνει την κοινωνία.
Σήμερα που το σύνθημα ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ είναι όχι απλά επίκαιρο αλλά πραγματικότητα, το λαικό κίνημα με κόμβο την παλλαική πορεία της 17ης Νοέμβρη θα υπερασπιστεί τα κεκτημένα του λαού, ένα από τα πιο ιστορικά των οποίων αποτελεί το Άσυλο των κοινωνικών αγώνων.

Για τις επιθέσεις σε μετανάστες 8&9/11 σε ΝΟΠΕ και ΑΣΟΕΕ

http://arena-asoee.gr/anakoinwseis/95--8a911


Σήμερα, 9/11/11 στις 9 το πρωί άνδρες της αστυνομικής ομάδας ΔΙΑΣ επιτέθηκαν στους μετανάστες γύρω από την ΑΣΟΕΕ. Πολλές μηχανές μαζί όρμισαν στους μετανάστες με τρόπο δολοφονικό συλλαμβάνοντας τελικά δύο εξ αυτών.

Επιπλέον σήμερα, 9/11/11 το μεσημέρι ένας νεαρός φασίστας επιτέθηκε και χτύπησε αναίτια μετανάστη που μοίραζε φυλλάδια στην είσοδο της Δεριγνύ και εν συνεχεία ο φασίστας κατέφυγε στους χώρους της ΑΣΟΕΕ. Δεν είναι η πρώτη φορά που το άτομο αυτό προβαίνει σε τέτοιου είδους πράξεις. Τέτοιες όμως φασιστικές και ρατσιστικές λογικές και πρακτικές δεν έχουν καμία θέση στην ΑΣΟΕΕ που , όσο και αν δεν το θέλουν κάποιοι, για εμάς αποτελεί ακόμα χώρο ασύλου. Άσυλο που είναι χώρος κοινωνικών αγώνων και που οι φοιτητές οφείλουν να υπερασπίσουν. (σχ. και το έπραξαν)

Και χθές όμως, 8/11/11, διμοιρία των ΜΑΤ και δημοτική αστυνομία επιτέθηκε με δολοφονικό τρόπο σε μετανάστες που βρίσκονται στην οδό Ακαδημίας και στο παρκάκι της Νομικής, χώροι Ασύλου.

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Με αφορμή το δικαστήριο του συντρόφου μας στις 11 Νοέμβρη 2011/ Aγρίνιο

Στις 11 Νοέμβρη 2011, εκδικάζεται μήνυση από γνωστό χρυσαυγίτη σε βάρος ενός συντρόφου. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στα ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ: Παρασκευή 11 Νοέμβρη 2011, ώρα 10:00πμ


Ο Δήμαρχος Γ. Καμίνης να σταματήσει τις ρατσιστικές προκλήσεις κατά του ασύλου στη Νομική!

Ανακοινώσεις για την επίθεση Καμίνη κατά μικροπωλητών στα Προπύλαια:

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

ΕΞΩ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙ

ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Η ΤΡΟΪΚΑ, ΟΧΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ & ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ



Η νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, ανοίγει γραφεία στο Παγκράτι, στην οδό Φιλολαου 159 στον Άγιο Αρτέμιο, με απόφαση του Δήμαρχου Αθήνας Γ. Καμίνη! Ενάντια στην ομόφωνη απόφαση του 2ου διαμερισματικού συμβουλίου, δημοτικός χώρος που θα έπρεπε να προορίζεται για σχολικές επιτροπές, πολιτιστικές ομάδες και τοπικούς φορείς, μετατρέπεται σε ορμητήριο των νοσταλγών της Χούντας και του Χίτλερ! Χρυσαυγιτών που χαιρετούν ναζιστικά στα Δημοτικά Συμβούλια, μαχαιρώνουν μετανάστες και νέους σε γειτονιές, ενώ «στελέχη» τους είναι εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου καταδικασμένοι σε πολυετείς φυλακίσεις, και κατηγορούμενοι για δολοφονίες. Τα «Γραφεία» της συμμορίας, αν λειτουργήσουν, θα είναι σφηγκοφωλιά επιθέσεων απέναντι σε οποιονδήποτε διαφωνεί με τις «απόψεις» και τα «άρια πρότυπα» των φασιστών. Θα αποτελέσει μια μόνιμη πληγή για το Παγκράτι και τις γύρω περιοχές. Γι’ αυτό δεν πρέπει να επιτρέψουμε τη λειτουργία τους.
Την ώρα που όλος ο κόσμος αγωνίζεται απέναντι στα μνημόνια που βάζουν λουκέτο σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, συγχωνεύουν νοσοκομεία και αφήνουν τα παιδιά μας χωρίς βιβλία καθηγητές και θέρμανση, η «προώθηση» των φασιστών στις γειτονιές, το μόνο που διευκολύνει είναι ο αποπροσανατολισμός από τα πραγματικά μας προβλήματα. Βολεύουν τη μετατόπιση της «ατζέντας» που επιχειρούν ΛΑΟΣ και ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ από τους υπαίτιους της εξαθλίωσης όλων μας σε υποτιθέμενους ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ: Με τη βοήθεια των μεγάλων ΜΜΕ και κυβερνητικών παραγόντων, επιχειρούν να στρέψουν τον κόσμο ενάντια στους μετανάστες εργάτες, στα συνδικάτα που απεργούν, στην αριστερά. Απέναντι τελικά σε όποιον αγωνίζεται, για τα δικαιώματά του. Άλλωστε το οργανωμένο κίνημα ήταν πάντα ο πραγματικός στόχος των φασιστών στη σύγχρονη ιστορία.
Γι’ αυτό την Πέμπτη 3 Νοέμβρη, η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» σας καλεί στην αντιφασιστική συγκέντρωση που οργανώνεται από την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙ, στις 6 μ.μ. στην Πλατεία Μεσολογγίου.



ΕΞΩ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ – ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ – ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΟΧΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΜΙΣΟΥΣ

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

To KKE θέλει πάλι να προστατεύσει τη βουλή αυτή την Παρασκευή!

Την μέρα που θα δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης σε αυτή την κυβέρνηση και θα κρίνεται η πτώση της, το ΚΚΕ αναλαμβάνει πάλι χρέη προστασίας της βουλής!Υπολογίζουν όμως χωρίς τον υπόλοιπο κόσμο και τις διαθέσεις του.

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό.

Την Παρασκευή κρίνεται αν θα πέσει ή όχι η κυβέρνηση. Εκείνη την μέρα θα δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης από την βουλή.

Φυσιολογικά το Σύνταγμα συτή την Παρασκευή πρέπει να βουλιάξει από οργισμένο κόσμο που θα θέλει να δώσει την δική του "ψήφο εμπιστοσύνης".

Ανάχωμα πάλι σε αυτή την οργή αποφασίζει να δώσει το ΚΚΕ που θέλει να μετατρέψει αυτή την μέρα και με περισσό θράσος σε προεκλογική συγκέντρωση της Παπαρήγας.

Έτσι το "κόμμα του λαού" θέλει με ένα σμπάρο να πιάσει δυο τριγόνια. Και να προστατεύσει την βουλή από την οργή του κόσμου όπως έκανε στις 20 ΟΚτώβρη και να μετατρέψει μια μέρα που ενδεχόμενα θα φέρει την πτώση αυτή της κυβέρνησης σε προεκλογική του φιέστα.

Φτάνει όμως κι ως εδώ!Αφού δεν πήραν το μάθημα τους στις 20 Οκτώβρη είναι καιρός να το πάρουν τώρα.

Η Παρασκευή 4 Νοέμβρη και η πλατεία συντάγματος ανήκουν στον οργισμένο κόσμο που έχει το χρέος να ρίξει αυτό το καθεστώς και όσους το προστατεύουν.

Ανάγκη να βγουν καλέσματα τώρα από όλους τους ακηδεμονεύτους πολιτικούς χώρους, τις πλατείες και όπου υπάρχουν συλλογικότητες, χώροι εργασίας, σχολεία, πανεπιστήμια κλπ

Αυτή η μέρα είναι δική μας και κανένας νταβάς και μπράβος του καθεστώτος όπως το ΚΚΕ δεν θα μας την πάρει!

ΟΛΟΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!

Η ΩΡΑ ΕΦΤΑΣΕ!